Puigdemont diu a Sánchez que Catalunya aspira a un referèndum l'autodeterminació

Puigdemont demana claredat des de Waterloo i espera que la recepta de Sánchez per a Catalunya sigui diferent a la de Rajoy

Pedro Sánchez i Carles Puigdemont, reunits al Palau de la Generalitat
Pedro Sánchez i Carles Puigdemont, reunits al Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont ha comparegut a Waterloo davant dels mitjans de comunicació per contestar a Pedro Sánchez, el president espanyol, a qui ha demanat concreció sobre l’oferta d’un nou estatut i a qui demana una proposta clara per a Catalunya. En referència a la proposta de Pedro Sánchez, l'expresident de la Generalitat manifestava: «Anuncis n’hi ha uns quants però ens agradaria pensar que la recepta Sánchez es diferent a la de Rajoy».

Puigdemont diu que està disposat a escoltar «totes les solucions»

Pel que fa a la proposta del president espanyol, l'expresident català ha preguntat: «Qui proposa aquest nou Estatut i què diu exactament aquest nou estatut?». Puigdemont, així mateix, ha manifestat que estan disposats a escoltar «totes les solucions», però al mateix temps ha demanat «alguna cosa concreta sobre a taula».  El líder sobiranista també ha recordat que ja es va celebrar un referèndum sobre l’estatut i es preguntava «per què no va valdre?» al mateix temps que refermava la seva voluntat de parlar-ne.

Puigdemont ha acabat la seva intervenció afirmant que allò que demanen els catalans es «poder exercir el seu dret a l’autodeterminació». El dirigent català ha dit, finalment que «això no impedeix que puguem parlar» i ha afegit «Però nosaltres proposem un proposta molt concreta, molt decidida i tot el món en parla».

Quim Torra i Carles Puigdemont, a Waterloo
Quim Torra i Carles Puigdemont, a Waterloo | CatalunyaDiari.cat

 

La proposta de Pedro Sánchez per a Catalunya

El president espanyol ha posat sobre la taula la possibilitat de què els catalans puguin votar un nou estatut, amb l’objectiu de resoldre del conflicte polític existent entre Catalunya i Espanya. La idea proposada per Pedro Sánchez per a Catalunya gira entorn d’un nou acord que no inclou la independència, un extrem que ja va ser contestat pel govern de la Generalitat, que sosté que la inclusió de la independència en el referèndum seria la única via possible.                                              


Comentaris

envia el comentari