La incògnita de Vox: qui serà el seu candidat a la presidència de la Generalitat?

'Vistalegre III' arriba en plena precampanya catalana i amb el partit a Barcelona pilotat per una gestora

Imatge d'arxiu de Santiago Abascal
Imatge d'arxiu de Santiago Abascal, en un míting de Vox. | EFE

Vox celebra aquest cap de setmana la seva tercera assemblea general a Madrid, batejada com a 'Vistalegre III' per l'emplaçament que l'acollirà, el Palau de Vistalegre de Madrid. La formació liderada per Santiago Abascal arriba a aquest conclave amb la incògnita sobre qui serà el cap de llista a les eleccions catalanes que s'albiren aquest mateix 2020.

Ignacio Garriga, el millor situat

L'ara diputat al Congrés per Barcelona Ignacio Garriga és el millor situat per al repte: és la cara més coneguda del partit a Catalunya i un home de confiança d'Abascal, que el va nomenar portaveu adjunt de Vox al Congrés. No obstant això, la seva candidatura a la Generalitat encara no està tancada i hi ha veus al partit que confien que 'Vistalegre III' en sigui el desllorigador.

En qualsevol cas, la formació és optimista de cara a aquests comicis després d'haver aconseguit un diputat a les eleccions espanyoles de la primavera i dos a les del 10 de novembre, en les quals Juan José Aizcorbe va esdevenir l'acompanyant de Garriga. Tot i que afirmen que no tenen enquestes internes, les que s'han publicat a diversos mitjans els asseguren l'entrada al Parlament amb una forquilla d'entre tres i deu diputats. Això voldria dir també que la nova legislatura seria la que tindria el Parlament més fragmentat de la història, amb almenys vuit forces polítiques.

Vox s'organitza provincialment

Vox encara les eleccions a Catalunya amb la voluntat de fer una campanya que vagi més enllà de la defensa de la unitat d'Espanya i que també posi sobre la taula els valors que defensa la formació, com el pin parental en l'educació o la seva oposició al dret a l'avortament i a la llei de memòria històrica. De fet, la clausura de 'Vistalegre III' amb la intervenció d'Abascal tindrà lloc just el dia de la dona, 8 de març.

Ni a Catalunya ni a cap altre territori de l'Estat Vox no hi té una estructura autonòmica, sinó que s'organitza provincialment. A Barcelona, però, el partit travessa una etapa d'interinitat amb una gestora presidida per Joan Garriga. L'agrupació barcelonina està esperant que finalitzi 'Vistalegre III' per poder començar a normalitzar la seva situació i constituir un Comitè Executiu Provincial com a la resta de demarcacions.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari