IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Duran i Lleida confirma que votarà el PSC i se'n recorda de la CUP: «els d'ERC i PDECat estan a la presó», ells no han patit cap esgarrapada»

Assegura que els socialistes han estat més «generosos» que CDC

Duran i Lleida analitza l'actualitat catalana
Duran i Lleida analitza l'actualitat catalana | EFE

Feia dies que s'esperaven les declaracions de Josep Antoni Duran i Lleida per analitzar l'actualitat política que es viu a Catalunya. Qui fora el president d'Unió Democràtica de Catalunya ha concedit una entrevista a 'Los desayunos de TVE' on, entre altres cites destacades, ha confirmat que «el 21 de desembre votaré el PSC».

Confirmant que no tornarà «a la política», ha aplaudit l'acord al qual ha arribat Units per Avançar, l'hereu del partit que liderava, amb l'organisme socialista, del que ha destacat ser «molt generós» amb la seva oferta, respecte a les propostes que arribaven de l'antiga CDC, assegurant que «li va costar molt donar un 3 de llista a CiU».

Preocupat per la imatge de Catalunya

Duran i Lleida també ha parlat de la situació que viu el país, lamentant la «ignorància» o «irresponsabilitat» amb la que va treballar el Govern, explicant que va intentar parlar amb Puigdemont, però «no me n'he sortit» i advertint que la Unió Europea està «fins als nassos» dels problemes de Catalunya.

En aquest sentit, ha considerat que s'han evidenciat negligències entre els principals representants del Parlament, sent especialment crític amb els membres de la CUP que, mentre els d'ERC i PDECat «estan a la presó», ells no han patit «cap esgarrapada».

L'1 d'octubre, innecessari i evitable

Finalment, l'exportaveu de CiU en el Congrés, va comentar les imatges de violència que es van patir durant el referèndum que es va celebrar l'1 d'octubre, les quals va considerar «innecessàries» per part dels agents de seguretat, però també «evitables» per part del Govern.


En aquest sentit, va sentenciar que aquells qui parlen de «violència de la justícia» haurien de ser conscients que les actuacions van ser una resposta davant dels actes d'uns altres que s'havien «saltat les lleis».


Comentaris

envia el comentari