Educació proposa que els centres funcionin el curs vinent amb aules d'entre 13 i 15 alumnes

L'objectiu del govern català és «que tota la formació sigui presencial»

escola
Les escoles catalanes reobriran portes en fase 2. | Catalunya Diari

El Departament d'Educació planteja que el pròxim curs els centres funcionin amb grups «reduïts i estables» d'entre 12 i 13 alumnes a primària i de 15 a secundària. Així ho ha explicat el director general de Centres Públics, Josep González-Cambray, a TV3, on ha afegit que l'objectiu és «que tota la formació sigui presencial». En els casos en què no hi hagi espais suficients per acollir aquest augment de grups, s'haurà de fer modalitat «híbrida», amb classes presencials i també telemàtiques.

Educació presentarà la pròxima setmana el pla de desconfinament per reobrir els centres. González-Cambray ha explicat que s'han produït reunions amb els diferents agents de la comunitat educativa per elaborar el pla de desconfinament, així com amb Salut i Exteriors per saber què s'està fent arreu d'Europa. El pla haurà de ser validat per Govern i pel Procicat i, posteriorment, es donarà a conèixer a la comunitat educativa.

Les escoles reobriran en fase 2

El director general ha explicat que la proposta de Catalunya serà «menys restrictiva» que la que han plantejat ja algunes autonomies. Ha afegit que una de les «certeses» és que s'obriran les escoles i els instituts «en fase 2», cosa que podria ser al juny segons els territoris. «Tot l'alumnat ha de poder tornar en algun moment a l'escola o l'institut», ha declarat. Tot i això, l'objectiu no és fer activitat lectiva sinó oferir tutories i acompanyament als alumnes.

De cara al setembre, l'objectiu sí que és poder iniciar el curs de manera presencial per a tothom i això implicarà trobar més espais i més docents per acollir a l'augment de grups a què obligaran les mesures de distanciament. Amb els criteris que estableixi la Conselleria, cada centre haurà de fer el seu propi pla de desconfinament.

González-Cambray ha destacat que un dels treballs importants que s'estan fent i s'han de fer és estudiar tots els espais de què es pot disposar per acollir aquests grups. L'augment de grups implica un augment de docents, pel que Educació farà l'«el possible» perquè així sigui. En els casos en què no sigui possible que tots els alumnes vagin a l'escola per manca d'espais, González-Cambray ha dit que s'haurà de veure «quins nivells i grups educatius es prioritzen».

Protecció Civil insisteix a garantir les mesures de seguretat

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha dit al '324' que s'ha de «defugir» de pensar que els centres educatius podran obrir i reprendre l'activitat educativa «automàticament» un cop els territoris vagin entrant en fase 2. Així, i com ja ha fet Educació, ha afirmat que l'objectiu no és obrir les escoles per tornar a l'activitat lectiva i que les activitats que s'hi puguin fer hauran de garantir totes les mesures de seguretat.

En aquest sentit, ha fet referència al fet que cal un «bon pla de desconfinament», que haurà de passar pel Procicat, i ha explicat que la seva aplicació té «un procés», «unes prioritats» i ha de contemplar les incerteses que existeixen. Segons Delgado, s'han de prioritzar els infants i els col·lectius més vulnerables i, pel que fa al setembre, ha assegurat que l'inici de curs no serà com havia estat fins ara.


Comentaris

envia el comentari