Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Impulsors de la plataforma 'El País de demà'

La plataforma 'El País de demà' es reuneix a Poblet per debatre el seu primer document

«Ens aplega que Catalunya tingui futur de veritat», assegura Antoni Garrell, impulsor de la plataforma

Impulsors de la plataforma 'El País de demà'
Impulsors de la plataforma 'El País de demà' | CatalunyaDiari.cat

 

El catalanisme contrari a la unilateralitat independentista s'ha reunit aquest dissabte al Monestir de Poblet per consensuar el document inicial de la plataforma 'El país de demà'. Unes 150 persones debaten i fan esmenes d'un text que se centra en els eixos de la catalanitat, el progrés i l'europeisme.

L'impulsor i enginyer industrial Antoni Garrell ha subratllat que representen un moviment de la societat civil «totalment transversal on hi ha gent que és molt independentista i, altres, que no ho són». «Ens aplega que Catalunya tingui futur de veritat», diu. Garrell ha assenyat que dels assistents només un 5% són polítics o expolítics. Així mateix, ha destacat la figura del contrarelator, encarregat de coordinar els espais de discussió, i de preparar el document definitiu, que no es tancarà en aquesta jornada.

«Superar la dinàmica del procés»

«La independència és una opció legítima i vàlida si es canalitza dintre d'una estratègia possibilista que no perjudiqui la pròpia Catalunya», asseguren membres de la plataforma a 'La Vanguardia'. Per aquest motiu, aposten per «superar la dinàmica del procés» i de ruptura amb l'estat espanyola, ja que seria una estratègia contrària als interessos de Catalunya.

També et pot interessar...