Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general del saló de sessions del Parlament mentre Gemma Geis (JxCat), Anna Caula (ERC), Jordi Terrades (PSC-Units) i Lorena Roldán (Cs) mostren el sentit de vot al seu grup. 22 de juliol del 2020

Se suspèn l'activitat al Parlament després d'un positiu per coronavirus

La mateixa diputada ho va anunciar a través de les xarxes, confirmant que ha decidit aïllar-se i suspendre les activitats

Pla general del saló de sessions del Parlament mentre Gemma Geis (JxCat), Anna Caula (ERC), Jordi Terrades (PSC-Units) i Lorena Roldán (Cs) mostren el sentit de vot al seu grup. 22 de juliol del 2020
Una diputada de JxCat ha donat positiu per coronavirus | Catalunya Diari

Aquest passat dissabte 25 de juliol, la diputada de JxCatElena Fort va donar positiu per coronavirus  després que un dels seus familiars confirmés el seu contagi. El seu partit i la resta de forces polítiques havien de reunir-se aquesta setmana de manera presencial- ara, aquestes activitats que han estat substituïdes per reunions en línia després del positiu  de Fort.

Segons han afirmat fonts de la cambra, la Mesa i la Junta de Portaveus que havien de celebrar-se demà dimarts de manera presencial s’ha adaptat a la situació i es realitzaran de manera virtual. A més, ja s’ha activat el protocol i Elena Fort  ha quedat aïllada, mentre que també s’ha advertit als seus possibles contactes sobre el positiu de Covid-19.

Reunions ajornades o traslladades al món virtual

La mateixa diputada va donar a la notícia a través de les xarxes. Després que un familiar conegués que tenia CoVid, Elena Fort va fer-se la prova «per precaució». D’aquesta manera va confirmar que, ara per ara, no mostra cap símptoma compatible amb la malaltia, però seguirà aïllada fins que una nova prova confirmi el negatiu.

Després de conèixer la notícia, la resta dels polítics de JxCat  i altres forces polítiques han optat per cancel·lar tots els seus actes vinents i substituir-los per reunions en línia. Aquest ha estat el cas de Josep Costa, vicepresident primer del Parlament, qui tenia previst fer la presentació del seu nou llibre ‘Eixamplant l’esquerda’. Ara, aquests actes han quedat ajornats fins que la situació quedi controlada.

Aquest no és el primer positiu confirmat de coronavirus  al món de la política. De fet, la Cambra ja havia pres mesures preventives durant l'estat d'alarma i celebrava totes les reunions de forma telemàtica. Ara, sembla que aquest tornarà a ser el procediment a seguir en un moment on els contagis estan tornant a augmentar dia rere dia.