Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Míting del PP a la campanya de les eleccions generals del 28 d'abril de 2019.

La secretària general del PP a Barcelona, demandada per una treballadora irregular

Jiménez l'hauria despatxat en assabentar-se que estava embarassada

La secretària general del PP a Barcelona, Elisabeth Jiménez, s'ha vist involucrada en una polèmica que ha protagonitzat la seva antiga treballadora de la llar, de nom Helehany, una dona hondurenya de 23 anys. Segons ha publicat 'ElDiario.es', Jiménez ha estat denunciada per haver acomiadat la treballadora poques setmanes després d'assabentar-se que estava embarassada. El cert, però, és que les presumptes irregularitats van més enllà: l'empleada de la llar no tenia permís ni papers per treballar, no cotitzava a la seguretat social i era pagada amb un salari inferior a l'SMI.

La dona va treballar a casa de Jiménez entre febrer i novembre de 2019

L'empleada de la llar va treballar a casa de la secretària general del PP barceloní entre febrer i novembre de l'any passat. Segons la informació publicada, no tan sols no tenia permís de treball ni de residència, sinó que la seva retribució era inferior a la indicada legalment pel salari mínim interprofessional: cobrava 400 euros mensuals per quatre hores diàries de dilluns a divendres, que cobrava en B perquè no pagava cap quota a la seguretat social.

La situació, però, va acabar detonant a la tardor. Al mes d'octubre, Helehany va comunicar a Jiménez que estava embarassada de tres mesos. Un mes més tard, la secretària general del PP, segons relata l'advocada de la demandant a 'ElDiario.es', va comunicar-li que «ja no la necessitava més» i que no tenia «com pagar-li el salari». Ara, la treballadora de la llar reclama una liquidació per valor de 1.537,20 euros. A més, també exigeix ser indemnitzada amb 25.000 euros. Una polèmica que s'haurà de resoldre, doncs, per via judicial.

També et pot interessar...

  • Malestar de diversos líders regionals del PP per la radicalització del discurs de Casado
  • Exigeixen a Dante Pérez que demani disculpes pel seu tuit contra Echenique