YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

ÚLTIMA HORA

👉 Catalunya injectarà el vaccí d'AstraZeneca a gent d'entre 60 i 65 anys aquesta setmana

Elisenda Alamany dimiteix com a portaveu dels comuns al Parlament

La política va presentar ara fa uns dies una nova corrent de caràcter independentista, amb la qual pretenia «redreçar el rumb», després de la dimissió de Xavier Domènech

La diputada de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, ha dimitit com a portaveu de la formació a la cambra
La diputada de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, ha dimitit com a portaveu de la formació a la cambra | CatalunyaDiari.cat

La diputada de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany, ha dimititcom a portaveu de la formació al Parlament de Catalunya. Ella mateixa ho ha anunciat aquest dilluns a través d'una carta pública que ha compartit a les seves xarxes socials.

Segons ha explicat Alamany, el motiu que l'ha portat a prendre aquesta decisió és que dins els comuns «es repliquen dinàmiques i posicionaments polítics que recorden massa a altres grups parlamentaris que ens havien precedit».

Alamany dimiteix com a portaveu de Catalunya en comú

La diputada al Parlament recorda que va fer el salt a les institucions «per construir una força ciutadanista, nova, que superés les pràctiques dels partits tradicionals», però ara ho deixa perquè creu que no s'ha aconseguit. «Aquests darrers mesos, s’ha constatat la pressió i la tensió cap a posicionaments polítics i la voluntat per part d’alguns a l’hora d’intervenir l’organització del grup parlamentari», ha lamentat.

«La nova política que hem de construir no crec que passi per resignar-se o conformar-se. La discrepància no calla per comoditat, ni es fa qualsevol cosa per mantenir un càrrec», ha afirmat, motiu pel qual ha decidit fer un pas al costat i renunciar com a portaveu del grup parlamentari, tot i que seguirà mantenint el seu escó.

Polèmica per la creació d'una plataforma sobiranista

La dimissió d'Elisenda Alemany arriba després de les tensions que aquesta setmana s'han viscut entre els comuns per la creació de la nova plataforma interna Sobiranistes. La mateixa diputada hospitalenca, juntament amb tres diputats més del grup parlamentari, van iniciar aquest moviment per «redreçar el rumb», ja que consideraven que Catalunya en Comú havia perdut els seus valors fundacionals.

Ràpidament, la formació política denunciava que el manifest era «poc transparent, al marge dels espais de debat i de participació de l’espai polític». «En cap cas es pot afirmar que s’ha deixat de reivindicar el sobiranisme», sentenciaven. Des d'aleshores les tensions al partit anaven a més i el càrrec d'Alamany estava en dubte, fins al punt que ha estat ella mateixa qui ha decidit dimitir.


Comentaris

envia el comentari