Imatge d'Elsa Artadi anunciant que deixa la política

Elsa Artadi anuncia entre llàgrimes que deixa la política: «No puc més»

«No puc més, no em sento amb força per continuar», assegura Artadi

Artadi diu prou. La portaveu de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona i diputada al Parlament ha anunciat aquest divendres entre llàgrimes que abandona la política activa. «No puc més, no em sento amb força per continuar», ha dit en una compareixença sense preguntes a l’Ajuntament. 

Artadi, que també era fins ara vicepresidenta de JxCat, ha explicat que deixarà l’Ajuntament, el Parlament i també el partit. 

Ha assegurat que es tracta d’una decisió personal, no política, i que «no té res a veure amb l’actualitat». «No estic en condicions de seguir servint la ciutat que tant m’estimo i el meu país amb la mateixa condició i força com que he fet fins ara», ha insistit.

«No em sento amb força per continuar»

La portaveu de Junts per Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ja va anunciar el passat dijous al seu entorn més proper que renunciaria a encapçalar la llista per a les properes municipals a la capital catalana. Ho va anunciar el mitjà digital 'El Nacional'. 

El mitjà indicava que la pes pesant del partit de Carles Puigdemont s'estava plantejant abandonar la política. 'El Nacional' afegia, com avui s'ha corroborat, que Artadi ha adduït motius personals per justificar la decisió. 

▶️ Barcelona inicia una nova etapa: Ja es pot entrar a la ciutat pel túnel de les Glòries

Es tracta d'un nou moviment amb càrrega de profunditat al partit després que Puigdemont i el secretari general del partit, Jordi Sánchez, hagin rebutjat optar a renovar els càrrecs, i en plena negociació de Laura Borràs i Jordi Turull per una possible candidatura conjunta per liderar el partit.

Artadi ha estat sondejada en diverses ocasions per ocupar càrrecs de primera línia al Govern, després que ja hagués estat consellera de la Presidència amb Quim Torra al capdavant de la Generalitat

De fet, sonava com a vicepresidenta del govern de Pere Aragonès, però va optar per la cursa municipal. A principis de febrer va ser escollida candidata per Barcelona en unes primàries sense contrincant.