Elsa Artadi i Eduard Pujol, les alternatives preferides de JxCat a Carles Puigdemont

Des del PDECat es prefereix que governi Jordi Turull o Josep Rull

Carles Puigdemont

Carles Puigdemont tindrà l'última paraula sobre la presidència de Catalunya | cedida

L'advertència de Mariano Rajoy sobre Catalunya, qui va dir que l'aplicació del 155 sobre l'autonomia només es retirarà en investir un president, fent referència al fet que Carles Puigdemont no ho podrà fer des de Brussel·les, ha generat incomoditat dins la comitiva del PDECat. El partit que representa l'expresident ha començat a plantejar alternatives, entre les que podrien aparèixer la possibilitat de contemplar altres noms per encapçalar el Govern.

«El president a l'exili», com s'autodenomina Puigdemont, continua tenint l'última paraula en aquest discurs. En cas de tornar, podria convertir-se en nou president de Catalunya, encara que a la vegada seria detingut. Per això, s'espera que sigui ell qui doni l'ordre definitiva. No obstant això, segons informa 'El Confidencial Digital', el partit contempla opcions per qualsevol de les alternatives que es prengui.

Elsa Artadi al capdavant de la llista

Elsa Artadi i Josep Rull, dues de les opcions per substituir a Puigdemont
Elsa Artadi i Josep Rull, dues de les opcions per substituir a Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

 

La coordinadora de campanya de les eleccions del 21-D i una de les persones que més s'ha traslladat a Brussel·les a veure a Puigdemont, Elsa Artadi, és el nom que porta sonant amb més força, a nivell internet, en les últimes setmanes. El cor de JxCat veuria amb bons ulls que es convertís en l'alternativa a la presidència, pel que no es descarta que pugui acabar sent investida.

Segons els membres de l'organisme polític, l'ascens d'Artadi al capdavant de la Generalitat permetria a Puigdemont continuar sent qui prengui les decisions, sense necessitat de traslladar-se de Brussel·les. Per la seva banda, a la seu del PDECat no acaba de quallar aquesta alternativa, ja que confien que els impediments que apareixen per l'expresident permetin que aquest perdi part del control del partit.

Eduard Pujol, la segona opció

Conscient que la decisió de col·locat a Artadi no agrada a la comitiva del partit, Puigdemont contempla una alternativa que sembla més favorable. L'exdirector de RAC 1, Eduard Pujol, qui es va convertir en la gran novetat a la llista parlamentària, ha sonat amb força en les últimes setmanes. La seva arribada es considera un element clau per l'èxit assolit en les últimes eleccions.

El periodista va utilitzar els seus contactes mediàtics per impulsar una estratègia de campanya que va permetre a Puigdemont gaudir d'amplis espais en els diferents mitjans de comunicació. Això va permetre que l'expresident disposés de més ressò que els representants d'ERC, aconseguint recuperar els vots que havien perdut en els últims anys.

Eduard Pujol, Elsa Artadi i Jordi Turull, tres alternatives a Puigdemont
Eduard Pujol, Elsa Artadi i Jordi Turull, tres alternatives a Puigdemont | Cedida

 

Rull i Turull, les opcions del PDECat

El recentment dimitit Artur Mas i l'actual líder de l'organisme, Marta Pascal, han mostrat la seva preferència per representants més veterans del partit i els quals s'han considerat més moderats que l'expresident. Jordi Turull, exconseller de la Presidència i membre de confiança de l'actual executiu del partit, representa l'opció més favorable per liderar el Govern.

Josep Rull és l'altra alternativa que es contempla, al considerar-se que forma part del partit des de la seva joventut. El seu pas per la presó per defensar la declaració unilateral d'independència i el suport mostrat a Puigdemont són altres dels elements que agraden al partit, ja que consideren que seria acceptat entre l'opinió pública.


Comentaris

envia el comentari