Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Elsa Artadi en una roda de premsa de JxCat.

Artadi podria ser la vicepresidenta i consellera d'Exteriors del nou Govern

Pren força l'opció que la també vicepresidenta i portaveu de JxCat sigui la 'dona forta' de Puigdemont al nou Govern

Elsa Artadi en una roda de premsa de JxCat.
Elsa Artadi es perfila com a vicepresidenta del Govern i consellera d'Exteriors. | ACN

L’opció que Elsa Artadi es converteixi en la ‘dona forta’ de Junts per Catalunya al nou Govern de la Generalitat pren cada cop més força. ‘El Confidencial’ apunta aquest dijous, 25 de febrer, que la vicepresidenta i portaveu de Junts per Catalunya sembla que seria la persona escollida per Carles Puigdemont per ocupar la posició de més rang del partit en el nou executiu liderat per Pere Aragonès (ERC). L’equació seria factible si la no-presència de Laura Borràs al Govern no fos traumàtica i se la situés en un càrrec de rellevància institucional, com és una presidència del Parlament que, amb tot, encara no està clar si se l’enduran els ‘puigdemontistes’ o la CUP.

Així, si efectivament Artadi pren força, podria ocupar la vicepresidència del Govern i la conselleria d’Exteriors. D’aquesta forma, el departament que en els darrers mesos ha encapçalat el republicà Bernat Solé passaria a estar vinculat a la vicepresidència, com ho està ara Economia. Així, Carles Puigdemont mantindria fil directe amb la vicepresidència del Govern i comptaria amb una dona de màxima confiança en una conselleria clau que voldria coordinar amb la seva acció com a eurodiputat i també amb un Consell per la República molt tocat després que ERC decidís no participar en la seva sessió fundacional per discrepàncies estratègiques.

Economia i Interior, per ERC

El cert és que les converses entre ERC i JxCat encara no haurien abordat el capítol dels noms, però això no obsta que ja en circulin diversos. ERC mantindria la conselleria d’Economia, ja deslligada de la vicepresidència, que podria recaure en qui fins ara era el número 2 de Pere Aragonès al departament: es tracta d’Albert Castellanos. Una altra consellera d’ERC podria assumir un departament de pes. La fins ara titular de Justícia, Ester Capella, podria ser la propera consellera d’Interior de la Generalitat de Catalunya, un departament que recauria per primera vegada a mans dels republicans en els 41 anys d’història des de la recuperació democràtica de la Generalitat.

Caldria, alhora, veure en mans de qui queda la gestió d’altres conselleries: s’especula, per exemple, que la de Salut podria ser per a Junts per Catalunya, que apostaria per situar-hi el doctor Josep Maria Argimon, tal com Laura Borràs va prometre en campanya. Val a dir, però, que les converses entre ERC i JxCat segueixen en un estadi molt previ i que, ara per ara, la primera batalla entre les formacions —també amb la CUP— passa per la presidència del Parlament. Amb tot, però, comença el 'rumore rumore' pel que fa a noms de l'executiu.