IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L’emotiva carta de Jordi Turull als seus pares: «Els enyoro, els admiro i els estimo»

«Em sento afortunat, perquè podria tornar a néixer les vegades que fessin falta que sempre triaria de nou la mateixa família que m’ha tocat»

Turull
Turull escriu una emotiva carta dedicada als seus pares i la generació que li va donar força «per aguntar una condemna injusta» | Cedida

Jordi Turull ha publicat a ’El Nacional’ una emotiva carta dedicada als seus pares on reflexiona sobre el seu empresonament, la frivolitat dels mitjans en parlar dels anys de presó o tota la fortalesa que és necessari per passar aquest tràngol. Turull ha parlat sobre els sentiments que li genera que els mitjans especulin amb quants anys de presó tindrà la seva sentència, no per la frivolitat, assegura, sinó pels seus pares: «Sé que pateixen en silenci per molt que ho vulguin dissimular».

El pare de Turull té 79 anys i la seva mare, d’aquí a uns mesos també, ambdós tenen un estat de salut delicat i veuen al seu fill molt poques vegades, tot i així «em transmeten una fortalesa interior que m’encomanen i que m’ajuda a mantenir la meva». «La família no la tries, et toca» ha reflexionat Turull, «i em sento afortunat, perquè podria tornar a néixer les vegades que fessin falta que sempre triaria de nou la mateixa família que m’ha tocat». També ha recordat a la seva dona i la seva filla, sense les quals «no soc res».

En les seves reflexions a la presó, Turull assegura que els pares són «els grans oblidats» i que tot i la gran solidaritat que reben, en poques ocasions es parla dels familiars i «el seu patiment en silenci». I no ha volgut perdre l’ocasió per deixar per escrit com «els enyoro, els admiro i els estimo».

Jordi Turull, durant el judici
Turull ha dedicat la carta a la seva família, i la generació a la qual pertanyen els seus pares | CatalunyaDiari.cat

«M’han trames uns valors que m’ajuden a suportar aquesta injusta situació»

«Els meus pares formen part d’aquella generació que tan gran ha fet el nostre país», recorda Turull, una generació que «va rebre i va saber transmetre’ns uns valors i sobretot unes actituds que ara m’ajuden tant i tant a suportar aquesta injusta situació». Una generació que «se’n va estar de moltes coses, pensant sempre en el futur dels seus fills».

Turull, des de la seva emotiva carta dedicada als seus pares, fa una reflexió sobre la seva generació, tot el que van passar i la titlla de «la generació que ens va ensenyar a conèixer i estimar Catalunya en el sentit més ampli». «És així, sobre aquests valors i sobretot aquestes actituds de no caure mai en la resignació, que aquella generació va fer tant, i no sé si els ho hem reconegut prou. Crec que no».

Turull conclou assegurant que gràcies als seus pares i la seva generació «avui afronto millor aquests difícils moments d’un injust empresonament». I s’acomiada dels seus pares, donant les gràcies per tot el que han fet per ell de manera clara i concisa: «el millor del meu currículum i que m’ha deixat un pòsit al llarg de la vida és que fa 52 anys que soc fill del Mingo i la Dolors de Parets».


Comentaris

envia el comentari