Un empresari alemany, a Roger Torrent: «Jo voto perquè tots vostès vagin la presó»

Els fets han tingut lloc avui al migdia a Cercle de Directius de Parla Alemanya del Círculo Ecuestre de Barcelona

 

Roger Torrent és un dels grans assenyalats per tots aquells que es postulen en contra del moviment sobiranista. En aquest context, doncs, són moltes les veus que s’alcen per mostrar disconformitat amb la postura de Torrent de vetllar per l’elecció del candidat a la presidència que proposin Junts per Catalunya i Esquerra.

 

Una d’aquestes veus, doncs, s’ha alçat avui a la tarda. De fet, alguns dels assistents al col·loqui organitzat pel Cercle de Directius de Parla Alemanya del Círculo Ecuestre, a Barcelona, han mostrat el seu rebuig a la figura de Torrent explicant: «Jo voto perquè tots vostès vagin la presó».

Aplaudiments i algun xiulet

Ha estat la reacció majoritària del centre. Tot i això, l’home ha prosseguit amb el seu discurs davant l’estupefacció de Torrent i ha acabat al·legant que els independentistes «porten 30 anys mentint».

 

D’altra banda, un dels altres integrants al col·loqui ha explicat que «ens ofèn el llaç groc». Aquest ha retret al president català que porti el llaç groc —en al·lusió a la solidaritat amb els presos sobiranistes: Junqueras, Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart—.

 

Roger Torrent, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

 

Aquest, de fet, ha seguit la crítica dient: «Li demanaria que s'abstingués de portar aquest llaç. A molts de nosaltres ens ofèn, i molt».

La reacció del Col·legi d’Advocats, una altra de les polèmiques

La polèmica va tenir lloc el passat 23 de febrer. Torrent assistia a un acte al Col·legi d’Advocats de Barcelona —amb el ministre Rafael Català entre els membres que hi eren presents— i va optar per recalcar que Catalunya tenia «presos polítics».

 

Acte seguit, molts dels membres assistents al col·loqui van optar per alçar-se de les seves cadires i abandonar la sala davant, altra vegada, la sorpresa del president del Parlament de Catalunya.

 

Entre les autoritats que van abandonar la sala s’hi trobaven:  Jose Maria Barrientos; el Fiscal en Cap de Catalunya, Franciso Banyeras; i la de Fiscal de Barcelona, Concha Talón; l'exdegà del Col·legi, Eugeni Gay i el president de l'Audiència, Antonio Recio.