Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
VOX, incriminat per haver estat fundat amb capital vinculat a l'exili iraní

Un empresari català va donar 50.000 euros a VOX alarmat per l'auge de l'independentisme

No ha sortit a la llum la identitat de l'empresari, tot i que sí que se'n sap que va fer un «gran sacrifici personal i va vendre part del seu patrimoni per a poder donar el màxim legal a la formació»

VOX, incriminat per haver estat fundat amb capital vinculat a l'exili iraní
VOX ja va ser incriminat per haver estat fundat amb capital vinculat a l'exili iraní | CatalunyaDiari.cat

 

VOX és un d’aquells partits que genera controvèrsies però que ja forma part de l'imaginari col·lectiu. Des que va saltar a la palestra erigint-se com a màxim actiu de l’acusació popular en el judici del procés, el partit que lidera Santiago Abascal ha anat guanyant terreny. Bona prova de l’auge del partit d’extremadreta, en aquesta línia, són els sorprenents resultats electorals que va presentar a Andalusia.

No sempre ha estat bufar i fer ampolles, però. Segons ha tret a la llum ‘El Periódico’, el partit travessava un dels seus pitjors moments l’any 2014, quan el partit estava entre l’espasa i la paret i alguns dels seus dirigents fetitxe, com Aleix Vidal-Quadras, optaven per marxar de la formació. Va ser aleshores, però, quan va aparèixer  la figura d’un empresari català que va salvar el partit ingressant —ni més ni menys— que 50.000 euros. Una xifra que, de retruc, servia per a donar aire a un partit que presentava evidents pèrdues econòmiques. 

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Un català que va vendre el seu patrimoni

Santiago Abascal
Santago Abascal, líder de VOX, un dels grans beneficiats de la donació de l'empresari català | CatalunyaDiari.cat

 

Ivan Espinosa de Monteros, en declaracions al mitjà citat anteriorment, revela que l’home, «un empresari català», va dur a terme  un «gran sacrifici personal i va vendre part del seu patrimoni per a poder donar el màxim legal a la formació». I és que la legislació vigent, en aquesta línia, només permet fer una donació d’un màxim de 50.000 euros si el benefactor és un partit polític.

Quelcom, doncs, que va salvar la vida a VOX i, de retruc, a Abascal. I és que la donació va ser d’allò més important per a una formació que, entre els anys 2014 i 2015, s’enfonsava amb unes  despeses anuals d’uns 65.000 euros.