Els empresaris tradicionals de CiU es passen al PSC i volen ressuscitar la 'sociovergència'

Diuen que és «l'únic partit en què troben un nacionalisme moderat no independentista» tot i que no «els agraden moltes de les seves propostes econòmiques».
Miquel Iceta del PSC
El líder del PSC, Miquel Iceta  | CatalunyaDiari.cat

El líder del PSC, Miquel Iceta, i candidat a president de la Generalitat en les pròximes eleccions del 21 de desembre, podria haver trobat un suport electoral que no s'esperava: els petits i mitjans empresaris catalans, partidaris tradicionals de l'antiga CiU, segons publica 'El Confidencial'. 

 

Fonts del món empresarial i financer català asseguren que part d'aquest electorat que pertanyia a l'antiga convergència ha decidit passar-se al PSC, després de patir les conseqüències del procés. Tanmateix, asseguren que no votaran a Ciutadans perquè, encara que el discurs econòmic encaixa millor amb el seu perfil, el veuen massa espanyolista. 

 

 

 

«L'únic partit en què troben un nacionalisme moderat no independentista és el PSC d'Iceta, encara que no els agradin moltes de les seves propostes econòmiques, que s'aproximen a vegades a les de Podemos. Però no tenen una altra opció millor», explica un banquer privat que gestiona el patrimoni d'aquest tipus d'empresaris. 

 

Un altre empresari català diu que «econòmicament, estarien més en l'òrbita de Ciutadans o del PP, però segueixen sent nacionalistes i no poden votar-los pel seu discurs espanyolista, que és molt menys pronunciat en el cas del PSC» i afegeix: «Es tracta de ressucitar la idea de 'sociovergència' que mai va ser possible». 

 

 

El PSC «podria ser la sorpresa del 21-D»

D'altra banda, un empresari català que viu a Madrid, ho veu des d'una perspectiva diferent: «Iceta està sent molt llest perquè dona el mateix discurs que CiU l'any 2004, justament, per guanyar-se aquest electorat de petits empresaris decebuts amb Puigdemont». Un empresari que diu convençut que «el PSC serà la megasorpresa de les eleccions». 

 

Ara per ara, les últimes enquestes senyalen un empat entre el PSC i Ciutadans en segona posició, amb 24 i 25 escona, pel darrere d'ERC, que seria el guanyador amb 37-38. 

 

De fet, tan Iceta com Arrimadas han protagonitzat en les últimes setmanes certa proximitat que alguns interpreten com un primer pas a un posible acord per forma un govern no independentista. El que encara no se sap és quin dels dos partits quedaria per davant i optaria a la presidència. 

 

Inés Arrimadas y Miquel Iceta serán los protagonistas de 'Mi casa es la tuya'
Inés Arrimadas i Miquel Iceta van ser els protagonistas de 'Mi casa es la tuya' | Telecinco

 Comentaris

envia el comentari