Els empresonats pels aldarulls haurien estat víctimes de pallisses, vexacions i abusos sexuals

L'Observatori del Sistema Penal i Drets Humans denúncia maltractaments greus en el moment de la detenció, a les furgonetes policials i a les comissaries

Bandera d'Espanya penjada a la finestra d'una furgoneta de la Policia Nacional a Barcelona
Els empresonats pels aldarulls haurien estat víctimes de pallisses, vexacions i abusos sexuals | Twitter (@albertmercade)

L'Observatori del Sistema Penal i Drets Humans (OSPDH) ha revelat que els joves detinguts durant les protestes contra la sentència i contra la mateixa brutalitat policial haurien estat víctimes de maltractaments greus per part dels agents espanyols desplaçats al Principat. Segons ha explicat Iñaki Rivera, director de l'ens, al programa 'Tot es Mou' de TV3, els i les detingudes haurien estat agredides, vexades i haurien patit tocaments, tant en el moment de la detenció, com a les furgonetes policials i a les comissaries.

Des de l'OSPDH posen el focus sobre la Prefectura Superior de la Policia Nacional, situada a la Via Laietana de Barcelona, on haurien tingut lloc la major part d'agressions i abusos sexuals. Després d'entrevistar-se amb 9 de les 28 persones detingudes, ha sortit a la llum el relat esfereïdor de «noies contra la paret i emmanillades per l’esquena, veient els cops que donaven als nois que també estaven emmanillats i sang a les parets, amb les ferides obertes dels detinguts».

Abusos sexuals a les detingudes

Les noies haurien patit a més la violència sexual dels policies, havent de suportar «escorcolls amb nu integral sense bata» i «tocaments als pits i altres parts» mentre eren trepitjades pels agents a les furgonetes policials. El testimoni l'han donat tres de les empresonades que han estat entrevistades, la Xènia, l'Andrea i la Paula, però es tem que el relat empitjori a mesura que es pugui parlar amb la resta de detingudes.

El director de l'OSPDH, explica que a més, les visites mèdiques que es van fer a les empresonades haurien estat sempre amb presència policial i emmanillades, uns fets explícitament «prohibits per les recomanacions internacionals». Rivera assegura que els presos haurien passat tots ells 48 hores de terror, «amb la roba trencada i tacada de sang».

També et pot interessar...


Comentaris
Paco
??????????que van a decir que les hacían masajes que les traían desayunos copiosos venga no se lo cree nadie vejaciones sexuales que les dieron por culo a lo mejor a más de uno le fuera gustado venga que tienen la lección muy bien aprendida hombre caricias no les iban hacer pero eso no se mo cree el que tenga dos dedos de frente pero hay muchos que no es que no tengan dos dedos frente es que no le interesa tenerlos ni quieren
Manel
Això no s'ho creu ni el mes tonto però que han de dir . Ja no saben que dir per fer-se notar
Guillem
Paco i Manel, tan de bo algun dia us donin a vosaltres pel fum, desgraciats sense ànima
Llum
Quina pena que fan alguns . I es pensen ser ALGU I NO SON RES MES QUE ANIMALS COMENÇANT potser lAvolucio. Pobrets
Josep
Abans que tard els fills de puta pagaran pel mal que fan a Catalunya, Paco i Manel sou molt mala gent
Josep
Paco y Manel: visto lo que pasó el 1O, yo si que me lo creo. No toda los policias son iguales, pero recordáis aquella cara de odio de jno grandi con los ojis desorbitados QUE NOS DEJEN ACTUAR !
Miquel
Els culpables son els qe manen la policia qe actuin així f.p. :(
Facha bueno facha muerto
Paco,eres un bastardo

envia el comentari