IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els encarregats de l'1-O feien fotos dels seus textos per evitar ser llegits pels robots policials

Enviaven les instruccions en imatges de manuscrits burlant a la Guàrdia Civil

Imatge d'arxiu de l'1-O.
Imatge d'arxiu de l'1-O. | CatalunyaDiari.cat

Els responsables de l'1-O van voler evitar la possible vigilància de la Guàrdia Civil per tots els mitjans possibles. Segons ha avançat 'El Español', els especialistes en comunicació de la Generalitat van difondre un missatge per fotografia en què explicaven: «Si heu d'enviar algun tipus de missatge que us pugui comprometre escriviu-ho en un paper i feu-li una foto. Els robots que llegeixen caràcters no poden llegir fotos».

Segons el citat mitjà aquest missatge va circular entre els alts càrrecs investigats pel Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona. Aquest text fa referència a l’ús de sistemes informàtics que són capaços d’identificar paraules clau en diferents serveis de missatgeria.

 

El CTTI, un punt clau del referèndum i les comunicacions

Així doncs, els polítics catalans encarregats de l’1-O haurien comunicat tots els missatges referents a la votació escrivint-los en fulles de paper i fent fotos. El missatge original prové de membres de la cúpula del Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació (CTTI) de la Generalitat.

Precisament la jutge Lamela atorga a aquesta institució a la mateixa alçada que els Mossos d'Esquadra i la considera d'especial rellevància en l'estratègia independentista. En l'informe que ha remès aquesta setmana al Tribunal Suprem, Lamela explica que: «Ha de considerar-se l'actuació desplegada per determinades persones des del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat. El suport tecnològic d'aquest organisme va ser essencial en l'activitat desenvolupada de cara al procés, especialment en el que afecta la celebració de referèndum».

Per aquest motiu desactivar el CTTI va ser un dels objectius principals de l'Estat a l'hora d'impedir la celebració del referèndum del passat 1 d'octubre. Unes hores abans de la consulta, experts de la Guàrdia Civil va accedir a la institució per bloquejar i suspendre els serveis informàtics que fossin susceptibles d'emprar-se a la votació.


Comentaris

envia el comentari