Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Albert Rivera en roda de premsa a La Moncola el 16 d'octubre

Continua l'enfonsament de C's de cara al 10-N

ERC podria superar el partit taronja a tot l'Estat, segons l'enquesta prohibida

Albert Rivera en roda de premsa a La Moncola el 16 d'octubre
El partit de Rivera es veuria superat per ERC | Cedida

A tres dies per les eleccions espanyoles, l'enfonsament de Ciutadans cada vegada és més evident, un fet que permetria a ERC superar els de Rivera a tot l'Estat, tal com mostra l'enquesta prohibida del 10-N del 'Periòdic d'Andorra'.

Per la seva part, el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, tornaria a guanyar les eleccions malgrat que es veuria obligat a pactar amb els partits independentistes o bé buscar l'abstenció del PP, ja que el partit liderat per  Casado aconseguiria millorar els resultats obtinguts en els comicis del 28-A.

L'ascens de VOX

El partit liderat per Santiago Abascal, VOX, es convertiria en la tercera força política del Congrés, mentre que el PP en seria la segona. El partit taronja també es veuria  superat per Unides Podem, mentre que el partit d'Íñigo Errejón podria debutar al Congrés. Pel que fa a les altres formacions independentistes, JxCat es mantindria estable i la CUP obtindria escons per també poder fer el seu debut.

El 'mercat d'Andorra'

Durant els últims cinc dies de la campanya electoral està prohibit per llei publicar sondejos o enquestes, quelcom que no s'aplica als països estrangers com Andorra, on s'ha posat en marxa el 'Mercat Andorrà'.

Aquest sistema consisteix a publicar un sondeig en forma de  'cistella de la compra', on cada fruita simbolitza un partit polític i a cada una d'elles se li dona un preu en funció dels resultats que ha obtingut. Un model que ha publicat al seu perfil de Twitter 'electomanía', on ha compartit els resultats de diversos gràfics utilitzant el mètode de la 'cistella de supermercat'.

També et pot interessar...