Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez, Carmen Calvo i Iván Redondo, a la sala de premsa de la Moncloa.

Carmen Calvo i Iván Redondo, enfrontats

Les diferències van aflorar especialment a l'hora de decidir si es mantenia la reunió amb el president Torra

Pedro Sánchez, Carmen Calvo i Iván Redondo, a la sala de premsa de la Moncloa.
Iván Redondo, en últim terme de la imatge, camina rere Pedro Sánchez i Carmen Calvo. | Catalunya Diari

Les naturals tensions que hi ha a qualsevol govern també existeixen, com és lògic, a l'executiu de Pedro Sánchez. El fet que el govern espanyol sigui en coalició podria fer pensar que hi ha divisions entre els dos socis, PSOE i Podem, però el cert és que les primeres discrepàncies internes que han aflorat a la llum pública no responen a aquest prejudici.

Calvo i Redondo, enfrontats

La trobada 'informal' del govern espanyol a Quintos de Mora (Toledo) aquest passat dissabte, va servir perquè s'acabessin d'evidenciar les diferències entre dos pesos pesants del govern de Pedro Sánchez: es tracta de Carmen Calvo, vicepresidenta, i del cap de gabinet del president,  Iván Redondo, que malgrat no ser ministre, té una importància preeminent en el pinyol que envolta Pedro Sánchez.

Tots dos, Calvo i Redondo, mantenen des de fa setmanes una certa pugna soterrada per mantenir la seva influència sobre el president del govern espanyol. L'enfrontament, però, es va fer més manifest quan Torra va convocar eleccions a Catalunya: Calvo  va deixar la reunió amb Sánchez a l'aire, en declaracions als mitjans; mentre que finalment Redondo va adherir-se al criteri de Pablo Iglesias  per acabar convencent el president del govern de mantenir-la, com finalment va passar.

Calvo planta cara

Un altre exemple de la tensió entre tots dos es va donar fa uns dies en una entrevista a la vicepresidenta Calvo a 'El País'. En diversos moments, es va encarregar de recordar que ella és l'encarregada de coordinar els 22 ministeris del govern i de preparar els Consells de Ministres; separant aquesta labor del disseny de l'estratègia de Moncloa, que és feina de Redondo. Calvo veu com el poder creixent del cap de gabinet de Sánchez fa ombra al departament de Presidència, que lidera ella, i ja ha començat a plantar cara.

També et pot interessar...