Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La pluja no ha aturat als manifestants.

Forts enfrontaments entre els Mossos i els manifestants durant la concentració contra la sentència a Lleida

Milers de persones s'han manifestat a la capital del Segrià tot i la forta pluja

La pluja no ha aturat als manifestants.
La pluja no ha aturat als manifestants. | Santi Iglesias

 

Milers de persones s'han manifestat aquest dilluns al vespre contra la sentència del procés; 8.000 segons la Guàrdia Urbana de la ciutat, davant dels 12.000 que han xifrat els convocants. La concentració ha tingut lloc a l'avinguda de Blondel, davant del Palau de la Paeria de Lleida. Al balcó, l'equip de Govern hi ha penjat una pancarta amb una corona al revés dins d'un símbol de prohibició, en la qual es podia llegir 'La nostra sentencia, Independència', al costat d'una bandera independentista. Des d'aquest punt s'ha llegit un manifest unitari, al qual s'han sumat moltes entitats del teixit associatiu català.

[predef]lleida-whatsapp-198[/predef]

La pluja -durant la protesta ha caigut un bon xàfec- no ha estat un obstacle per als milers de manifestants que han volgut sortir al carrer per fer sentir la seva veu i rebutjar la decisió del Tribunal Suprem contra els líders del procés independentista. La forta aigua tampoc ha impedit als Castellers de Lleida aixecar un pilar i que els Cantaires de Ponent entonessin la cançó de 'L'Estaca'. I no solament persones a peu, també desenes de tractors s'han apropat fins al punt de concentració per sumar-se a aquesta mobilització massiva.

La concentració s'ha desplaçat una hora més tard a les portes de la Subdelegació del Govern a Lleida.
La concentració s'ha desplaçat una hora més tard a les portes de la Subdelegació del Govern a Lleida. | @CDRsLleida

 

La mobilització d'aquest vespre, ha continuat passades les nou de la nit cap a la Subdelegació de Govern de Lleida. Els participants, un grup molt més reduït de persones que a la concentració de les 20.00 hores, han llençat petards, ous i inclús bengales. Moments més tard, la tensió ha anat a més i s'han acabat registrant fortes càrregues policials entre un grup de manifestants i els Mossos d'Esquadra.

 

També et pot interessar...