Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Miquel Iceta, en un míting el novembre de 2019.

El diàleg reforça els socialistes: guanyarien les generals a Espanya i Catalunya, segons el CIS

Es mantenen les tendències ja indicades en el baròmetre anterior

Pedro Sánchez i Miquel Iceta, en un míting el novembre de 2019.
Pedro Sánchez i Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu | Europa Press

El Baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent a el mes de febrer manté el PSOE al capdavant amb una estimació de vot del 30,9%, similar a la del mes anterior i gairebé tres punts per sobre del seu resultat de el 10 de novembre. L'inici de la nova etapa de diàleg amb el govern català, doncs, reforça la tendència a l'alça dels socialistes. Una línia ascendent que també es percep a Catalunya, on el PSC guanyaria unes noves eleccions generals, en detriment d'ERC, i En Comú Podem pujaria en percentatge de vot. 

A escala estatal, en segona plaça figura el PP  amb un 18,9% del vot, fet que suposa que perd un punt respecte al gener i dos respecte a les generals, mentre que Ciutadans puja fins al 8,1%, per sobre de l'enquesta de gener i del 10-N. Unides Podem i Vox es mantenen en xifres similars a les del mes anterior, al voltant del 13%, tot i que els de  Pablo Iglesias serien tercera força.

Les entrevistes, fetes els primers onze dies de febrer

El baròmetre del CIS  corresponent a aquest mes reflecteix un increment de la preocupació pels problemes econòmics, l'atur, el mal comportament dels polítics i la independència de Catalunya. El sondeig, fet públic aquest dijous, 27 de febrer, es basa en un total de 2.957 entrevistes realitzades en 296 municipis de 49 províncies entre els dies 1 i 11 de febrer.

En aquell període se seguia la polèmica sobre la reunió entre el ministre de Transports, José Luis Ábalos, i la vicepresidenta veneçolana, Delcy Rodríguez, i, concretament el 6 de febrer, el president Pedro Sánchez es reunia amb el president Quim Torra a Barcelona i acordaven posar en marxa la taula de diàleg que es va estrenar aquest dimecres.

També et pot interessar...