Una enquesta prèvia al 21-D marca un empat entre Ciutadans, ERC i Junts per Catalunya

La formació liderada per Albert Rivera guanyaria en vots, mentre que ERC ho faria en escons, amb 32 diputats

Resultado de la encuesta de GAD3 para 'La Vanguardia'

Resultat de l'enquesta de GAD3 per 'La Vanguardia' | La Vanguardia

L'últim sondeig de GAC3 per 'La Vanguardia' de cara a les properes eleccions que tindran lloc el 21 de desembre a Catalunya ha llançat una sèrie de resultats i conclusions sorprenents, entre elles, una estreta lluita per la primera plaça entre tres partits: Ciutadans, Junts per Cat i Esquerra.

D'altra banda, l'enquesta, realitzada entre els dies 4 i 7 de desembre, ha posat en relleu les altes expectatives de participació en els comicis, que podrien aconseguir el 82% de l'electorat i segons sembla, deixar als partits sobiranistes sense la majoria absoluta en el Parlament.

D'aquesta manera, la CUP perdria la meitat dels 10 escons actuals i es quedaria amb 5, mentre que les formacions de Junts pel Sí (ERC i PDeCAT) obtindrien un 39.7% dels vots, entre 61 o 62 diputats. En conjunt, el sector sobiranista aconseguiria sumar una xifra per sota del 45% de les paperetes.

Ciutadans guanya en vots, ERC en escons

Per la seva banda, Ciutadans aconseguiria convertir-se en la primera força en vots, però no en escons, amb un 23% i 31 escons. Paral·lelament, ERC sumaria fins a 32 diputats i un 21.5% dels vots, mentre que Junts per Catalunya obtindria 30 escons i més del 18% del sufragi.

En quart lloc, es trobaria el PSC, que guanyaria fins a sis escons i obtindria 22 diputats amb un 16,5% dels vots. Catalunya en Comú-Podem aconseguiria un 7,4% dels vots i 8 diputats, el mateix nombre que el PPC que obtindria un 7,1% dels sufragis.


Comentaris

envia el comentari