Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'hemicicle del Parlament durant la sessió de control del Govern

L'última enquesta prohibida dona la clau del Parlament al PDeCAT

L'enquesta dibuixa un Parlament molt fragmentat

L'hemicicle del Parlament durant la sessió de control del Govern
Segons la darrera enquesta, el Parlament estaria més fragmentat que mai. | Cedida

Aquest divendres, 12 de febrer, el 'Periòdic d'Andorra' torna a publicar un 'tracking' electoral que dibuixa quin és el resultat que pot sortir de les urnes el proper diumenge. Un dels titulars que deixa el sondeig és la clau de la majoria parlamentària independentista, que podria recaure en mans del PDeCAT. La formació demòcrata segueix en la línia ascendent que ha anat traçant al llarg de la setmana i, a mesura que s'acosta la cita amb les urnes, la seva expectativa electoral creix. Aquest divendres torna a experimentar una crescuda important en intenció de vot.

Un resultat que deixa molt bones sensacions al PDeCAT

El resultat que es publica aquest divendres al mitjà andorrà casa amb la percepció que, en la campanya electoral, el fet de disposar de drets electorals ha beneficiat les opcions del PDeCAT i la seva candidata, Àngels Chacón. Si dijous el tracking ja somreia a la formació demòcrata, aquest divendres es consolida i es reforça encara més la tendència.

El resultat concret de l'enquesta, que es pot consultar a l'enllaç superior amb 'El Periòdic d'Andorra', no es pot difondre amb detall a l'Estat espanyol. Ho prohibeix l'article 69.7 de la LOREG, que estableix que en els cinc dies previs a la jornada electoral —des del passat dimarts— no es poden publicar enquestes per evitar la seva influència en el sentit del vot de la ciutadania. Una especificitat legal gens adaptada al segle XXI, en què consultar la informació de mitjans internacionals —com ara l'enquesta diària del 'Periòdic d'Andorra'— és a l'abast de tothom amb un sol clic.

Àngels Chacón, entrevistada aquest divendres a CatalunyaDiari

Precisament aquest divendres, 12 de febrer, la candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, ha estat entrevistada a través de Facebook Live a 'CatalunyaDiari'. En la conversa, Chacón ha expressat la sensació al partit que les seves opcions de representació parlamentària han anat creixent al llarg de la campanya i s'ha mostrat convençuda que «el Partit Demòcrata tindrà grup parlamentari propi en la propera legislatura al Parlament de Catalunya»:

Al marge de la representació parlamentària que obtingui la formació demòcrata, Chacón també ha repassat en la conversa en directe amb aquest mitjà les principals propostes programàtiques de la formació, que passen per disminuir la càrrega impositiva per incrementar la competitivitat de Catalunya en el terreny empresarial, o per eliminar l'impost de successions. El PDeCAT també es mostra partidari de la independència de Catalunya, però subratlla que «no a qualsevol preu», i posa l'accent, segons la seva candidata, en la gestió.