IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Enric Millo assegura que li va fer una proposta al president Puigdemont abans del referèndum per evitar la violència

El delegat del govern espanyol considera que la seva proposta era clara, i que hauria contentat les dues parts

Enric Millor assegura que abans del referèndum li va fer una proposta a Puigdemont per evitar la violència
Enric Millor assegura que abans del referèndum li va fer una proposta a Puigdemont per evitar la violència | CatalunyaDiari.cat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha explicat aquest dimecres en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que, abans del referèndum del passat 1 d'octubre, li va fer una proposta al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per garantir que «ningú prengués mal».

En concret, la proposta consistia en no obrir cap col·legi electoral però permetre la votació en locals de partits polítics, de l'Assemblea Nacional Catalana o en places públiques. «La meva proposta era molt clara», ha assegurat Millo, que ha afegit que hi havia una interlocutòria judicial que havia de complir i un «nombre de persones que legítimament » es volien manifestar. «Fem-ho compatible», li va demanar el delegat a Puigdemont.  

Nega les amenaces que va denunciar Marta Rovira

Sobre l'home que va perdre un ull per la violència policial, el delegat del govern espanyol ha assegurat que no ha tingut l'ocasió de «parlar amb ell personalment», però ha insistit que li hagués agradat que «ningú prengués mal aquell dia». 

Sobre les polèmiques declaracions de Marta Rovira, sobre les amenaces amb «sang i morts al carrer» per part del govern espanyol, Enric Millo ha assegurat que no descarta una querella «si la mentida es reitera». «És una perversió, una manipulació absolutament inacceptable, és una mentida miserable», ha lamentat el delegat espanyol. 

Les eleccions del 21-D, una oportunitat per tornar a la normalitat

En tot cas, per a Millo, les pròximes eleccions del 21-D són una bona oportunitat perquè «tots els partits aprofitin per llançar un missatge: que es comprometen a garantir l'estabilitat jurídica, que no estiguin fora de la llei». Sobre la possibilitat que alguns candidats segueixin a la presó durant la campanya, ha assenyalat que es tracta d'una decisió que pertany al jutge, però li agradaria que «es poguessin desenvolupar amb total normalitat». 

Sobre la possibilitat que sorgeixi un nou Govern independentista, Millo considera que seria «legítim», però ha advertit que, «el que no es pot acceptar és que algú digui que intentarà aconseguir uns objectius trencant les regles del joc». En la mateixa línia, ha assenyalat que, una vegada instal·lat el nou govern, «les mesures de l'article 155 no tenen raó de ser».

Ara bé, sobre la intervenció de les finances de la Generalitat creu que «són mesures que el ministeri d'Hisenda decidirà en quin moment s'han de modificar». «Ha de quedar verificat que els diners públics es gasten correctament».


Comentaris

envia el comentari