URGENT

⚽️ La Lliga demana a la Federació que el clàssic del 26 d'octubre se celebri a Madrid

Enric Millo, delegat del govern a Catalunya: «Com més aviat s'acabi el 155, millor»

El delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, ha explicat quina és la voluntat de Moncloa respecte al 155
Enric Millo a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona. | delCamp.cat

 

Enric Millo compta amb una de les posicions més complicades de l’escena política catalana. El delegat del govern espanyol a Catalunya viu instal·lat a l’ull de l’huracà des de fa mesos, ja que acostuma a ser la diana de les crítiques de l’independentisme en moltes ocasions.

 

Aquest, de fet, no va dubtar en sortir al pas del govern estatal per defensar, a finals d’octubre passat, l’aplicació de l’article 155. Tot i això, l’estratègia de Moncloa sembla mostrar una clara voluntat d’aixecar el peu de l’accelerador i treure, d’una vegada per totes, el 155.

La condició de Millo

L’elecció d'un president que compleixi tots els requisits que marca el Tribunal Constitucional i la formació d’un govern legal. Aquesta és la clau de volta i petició definitiva de Millo per treure el 155.

 

En declaracions al ‘Diari ARA’, aquest va explicar: «Si algú es pensa que la voluntat del Govern d’Espanya és mantenir quan més temps millor el 155, s’equivoca».

 

Així mateix, al fil de la declaració, Millo va al·legar: «És exactament el contrari; si es manté la situació que en va provocar l’aplicació, l’article se seguirà aplicant. La voluntat és que una mesura tan extraordinària com aquesta duri com menys temps millor».

Puigdemont ha de «rendir comptes»

És el «deure», que segons Millo, ha de saldar l’expresident de la Generalitat. «Té pendent el deure de rendir comptes, d’afrontar les situacions greus que hi ha sobre ell perquè també té el dret de defensar-se», va explicar el Delegat.

 

Carles Puigdemont, davant la premsa internacional | CatalunyaDiari.cat

 

Per això, doncs, Millo va instar a Puigdemont ha de seguir el següent full de ruta: «La manera que té és venir i presentar-se voluntàriament per poder complir amb els requisits. Ara no es compleixen i no pot ser president».

Comentaris