VÍDEO EN DIRECTE

Caos, càrregues i màxima tensió a Barcelona

Enric Millo elogia l'actuació de la Policia Nacional durant l'1-O

El delegat del govern espanyol a Catalunya ho ha dit durant l'acte de celebració del 194è aniversari del cos
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, durant l'acte del 194è aniversari de la fundació del CNP | CatalunyaDiari.cat

 

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millor, ha elogiat durant un acte de celebració del 194è aniversari del cos de la Policia Nacional a Barcelona, el paper del cos policial durant els últims mesos per defensar els drets de tots els catalans i catalanes. 

 

Millo ha presentat la policia espanyola com a garant de la democràcia i la llibertat, encarnades en la Constitució, tal com publica 'Rac1'. Tanmateix, i a través d'un discurs carregat de dards al sobiranisme, el delegat del govern espanyol ha subratllat que ningú està per sobre de la llei i que, per això, hi ha la policia espanyola, un cos carregat d'ètica que va haver d'actuar i ho va fer de la millor manera possible. 

Absència de Torrent a l'acte

«Més que ningú heu hagut de treballar en condicions molt difícils: professionalment, humanament, familiarment... Que ningú s’enganyi. Protegir la nostra democràcia no és una opció, és la nostra obligació. Tenim la responsabilitat de preservar la democràcia, la sobirania popular, el marc de convivència, la nostra Constitució i el nostre Estatut», ha dit Millo. 

 

D'altra banda, Enric Millo també ha aprofitat per retreure al president del Parlament la seva absència en aquest acte, ja que ho considera una falta de respecte. I és que cal recordar que Roger Torrent va declinar la invitació a l'acte com a rebuig a l'actuació policial el dia del referèndum. 

 

 

Els votants no van actuar amb violència

Un dels Guàrdia Civils que va anar a retirar les urnes del referèndum de l'1-O al municipi de Castellgalí, al Bages, ha confessat que els veïns no van actuar amb violència, segons ha publicat el diari 'Regió 7'. 

 

Aquest dilluns, 19 de febrer, l'agent va declarar als jutjats de Manresa com a testimoni, contradient així l'atestat de la policia espanyola. Segons ell, els votants van mantenir una resistència pacífica en tot moment. 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris