Enric Millo: «Puigdemont és el responsable del que va passar l'1-O»

També critica el govern de Pedro Sánchez per situar-se a la «casella de sortida»

Enric Millo i Carles Puigdemont, al Palau de la Generalitat
Enric Millo i Carles Puigdemont, al Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

Des de l'ascens de Pablo Casado al capdavant del Partit Popular, Enric Millo ha deixat la primera línia política després d'una etapa convulsa com a delegat del govern espanyol a Catalunya. No obstant això, ha concedit una entrevista on ha deixat alguns titulars que tornaran a encendre al sector independentista català.

Millo assegura que Carles Puigdemont és «l'únic responsable del que va passar l'1-O» i qui va decidir «que aquell dia fos de confrontació». El motiu principal que esgrimeix l'exdelegat del govern és que Puigdemont es va «oposar a l'actuació de la policia judicial», creant un clima de confrontació.

Millo carrega contra la Generalitat per la falta de diàleg

Enric Millo també ha tractat un tema que s'ha posat sobre la taula amb motiu del primer aniversari dels atacs del 17-A, i és el discurs del rei del 3 d'octubre, segons ell «imprescindible» per «garantir la convivència». D'altra banda, sobre el diàleg trencat el 2017 entre el govern espanyol i la Generalitat, Millo assegura el següent: «El que no hi va haver mai va ser negociació, perquè el Govern de la Generalitat no hi tenia cap interès».

Sobre l'empresonament dels polítics catalans protagonistes del procés independentista, Millo lamenta la seva situació «humanament» i assegura que mai «ha volgut valorar la decisió dels jutges». Sobre la situació actual entre el govern català i Pedro Sánchez, els nous escenaris de diàleg i les converses amb el president espanyol, l'exdelegat considera que «en el cas de Catalunya, comet un error, que és pretendre tornar a la casella de sortida, com si aquí no hagués passat res».

Admet reunions secretes amb Puigdemont

No obstant això, Millo va reconèixer fa poc en una altra entrevista que es va reunir en secret amb Carles Puigdemont, dies abans de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. Malgrat tot, manté que la posició de Puigdemont en aquestes trobades era de «no insisteixis, no ens interessa res d'això». «Em deia que no insistís a buscar alternatives, perquè ja havien decidit marxar d'Espanya», afegeix.

Aquesta revelació va sortir a la llum en una conferència impartida per Societat Civil Catalana, on Millo va dirigir més crítiques ferotges a Puigdemont i al sector independentista en general. «Ells creuen que els demòcrates són ells i la resta som uns agressors», sentenciava.


Comentaris

envia el comentari