rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Enric Millo admet reunions en secret amb Carles Puigdemont abans del 155

Les trobades no sortien a la llum a petició de Puigdemont perquè, segons Millo, volia «mantenir el relat que no hi havia diàleg»
Enric Millo i Carles Puigdemont, al Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

 

El conflicte polític català va tenir la seva eclosió amb l’1-O i la posterior aplicació del 155. Si bé és cert que el context anterior a aquests moments de màxima tensió no era massa distès, també ho és que —segons sembla— hi havia diverses trobades per intentar arribar a diferents enteses.

 

En aquest context, l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha reconegut que es reunia amb Carles Puigdemont en secret abans de l’entrada en vigor de l’article 155. Aquestes, però, no sortien a la llum a petició de Puigdemont perquè, segons Millo, volia «mantenir el relat que no hi havia diàleg».  

Les trobades en secret entre Puigdemont i Millo

La revelació, feta en una conferència impartida per Societat Civil Catalana a Barcelona, ha deixat tothom bocabadat i Millo ha prosseguit al fil de la seva explicació deixant entreveure que aquestes trobades es feien al Palau de Pedralbes.

 

En aquest sentit, el mateix Millo ha remarcat que «el govern espanyol mai no es va negar a dialogar, es va negar a negociar» i que l’actitud de Puigdemont en aquestes trobades era de «no insisteixis, no ens interessa res d’això».

 

Enric Millo, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

 

Millo, en aquest context, creu que va ser un «error» no haver-ho tret a la llum, ja que fer-ho hauria ajudat a destensar la situació entre el bloc unionista i el bloc independentista.

Carles Puigdemont a Enric Millo: «Ja hem decidit marxar d’Espanya»

Enric Millo ha mantingut en tot moment que l’actitud de Puigdemont era d’allò més hermètica. Per això mateix, aquest ha assegurat: «Em deia que no insistís en buscar alternatives, perquè ja havien decidit marxar d’Espanya».

 

Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu a Alemanya | CatalunyaDiari.cat

 

 

L’exdelegat del govern de Mariano Rajoy a Catalunya, finalment, ha apuntalat el seu discurs amb una crítica punyent a Puigdemont i a l’independentisme en general. «Ells creuen que els demòcrates són ells i la resta som uns agressors», ha conclòs.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris