rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Enric Millo revela que escriurà un llibre amb tota aquella informació que Puigdemont li va demanar no fes pública

El delegat del govern espanyol ho ha dit aquest matí en una entrevista a Catalunya Ràdio
Imatge d'arxiu del delegat del govern espanyol, Enric Millo.   | CatalunyaDiari.cat

 

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha revelat aquest dimarts, 17 d'abril, en una entrevista a Catalunya Ràdio que té la intensió d'escriure un llibre amb tota aquella informació que l'expresident Carles Puigdemont li va demanar que no fes pública. 

 

Millo assegura que pocs dies abans de convocar el referèndum, va proposar a Puigdemont «un mètode per buscar la manera d'evitar la col·lisió» amb l'Estat espanyol, però l'expresident li va demanar «que no ho fessin públic». 

 

«Pocs dies abans que convoqués el referèndum, vaig anar amb un missatge molt clar: ‘Escolta, president, mentre tu no convoquis un referèndum il·legal, això que planteges té una solució», diu Millo, afegint: «I ell em va demanar que no ho féssim públic». 

  

 

 

La proposta de Millo a Puigdemont

Així doncs, Millor assegura que en aquell moment es va adonar que «l’objectiu de Puigdemont era la col·lisió, perquè si entràvem a dialogar, corria el risc que arribéssim a un acord i s’acabés el procés», lamentant que «només» el govern espanyol tenia la voluntat d'arribar a un acord. 

 

«El vaig advertir: ‘No convoquis un referèndum il·legal perquè després no tindràs marge d’actuació, estaràs en un camí sense sortida», ha relatat Millo. No obstant això, i segons el delegat del govern espanyol, el  líder de Junts per Catalunya li va contestar: «Escolta, ho sento, no tinc més remei, tinc la pressió dels que estan al meu voltant, d’ERC, la CUP, tots em diuen que ho he de fer; entenc el que em dius». 

 

Davant d'aquestes paraules, Millo li hauria dit: «Si convoques el referèndum, ens condemnes a tots els catalans a una situació de col·lisió amb l’Estat i això és una irresponsabilitat». 

 

No obstant això, i quan és preguntat sobre l'oferta concreta que va fer a Puigdemont per evitar la col·lisió, Millo contesta que «no és el moment», ja que «va donar la seva paraula que no s'explicaria el contingut d'aquelles reunions». El que sí que ha dit però, és que la proposta ho posava «tot» sobre la taula, «excepte que el Govern pogués prendre una decisió contra la llei». 
 

Artadi a Millo: «Sigues valent»

Davant d'aquestes declaracions de Millo, la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha sortit en defensa de l'expresident a través d'una publicació a Twitter assegurant que les paraules del delegat del govern espanyol són mentida i l'ha emplaçat a «ser valent». 

 

«Millo: saps que això no és cert. Al menys sigues valent. El president va ser molt clar, amb garanties de no aplicació del 155 i de la retirada de les forces enviades a agredir els ciutadans, ell hauria convocat eleccions. Una decisió que no va ser fàcil», ha escrit Elsa Artadi. 

 

 

Comentaris