Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Entrevista d'Ana Rosa Quintana a Oriol Junqueras.

Junqueras descol·loca Ana Rosa Quintana: «S'ha de reconèixer que és molt hàbil»

El president d'ERC ha conversat aquest dijous amb la presentadora dels matins de Telecinco

Entrevista d'Ana Rosa Quintana a Oriol Junqueras.
Una imatge de l'entrevista d'Ana Rosa Quintana a Oriol Junqueras. | Telecinco

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha passat aquest matí per 'El programa de Ana Rosa', el magazin matinal que Ana Rosa Quintana presenta diàriament a Telecinco. Junqueras ha comentat l'actualitat política a l'emissora televisiva de Mediaset, ara que el seu partit ja ha endegat negociacions per fer Pere Aragonès president de la Generalitat després de quedar segons a les eleccions de diumenge, amb els mateixos escons, 33, que la força més votada, el PSC.

Junqueras conversa amb Quintana i admet que «avui, demà o la setmana que ve tornaran a tancar-me a la presó»

L'entrevista ha descol·locat una Ana Rosa Quintana que, després de la conversa ha dit que «s'ha de reconèixer que és molt hàbil», en referència a la capacitat oratòria de Junqueras. El president dels republicans ha dit obertament que «avui, demà o la setmana que ve tornaran a tancar-me a la presó»:

Pel que fa a les negociacions polítiques, Ana Rosa Quintana ha insistit a preguntar-li si ERC no es planteja arribar a un acord amb el PSC. En la línia del partit i del que la formació ha defensat tota la campanya, Oriol Junqueras ha deixat clar que socialistes i republicans «representem coses molt diferents», i ha insistit en la proposta d'ERC de «defensar l'autodeterminació i l'amnistia en un procés de negociació i de diàleg»:

ERC acusa Sánchez de banalitzar l'extrema dreta i de «comparar» Vox amb JxCat

En un altre ordre de coses, ERC acusa el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de «banalitzar el feixisme i l'extrema dreta» per haver dit que JxCat «com Vox» inclou persones que fan «expressions d'odi, extremisme i xenofòbia». Els republicans han expressat la seva «perplexitat i preocupació» per aquestes declaracions i han retret a Sánchez aquesta «comparació» d'un partit d'extrema dreta amb JxCat, «democràtic i compromès amb els drets i les llibertats». La secretària general adjunta dels republicans, Marta Vilalta, ha reclamat una rectificació al cap de l'executiu i «un rebuig explícit a les formacions d'ultradreta». «A l’Europa democràtica, les formacions polítiques demòcrates no banalitzen l’ultradreta ni hi tenen tractes», ho ha reblat.

Sánchez ha advocat des del Congrés per una «retrobada» després del 14-F i ha expressat que a Catalunya també s'han de resoldre «les expressions d'odi, extremisme i xenofòbia» de Vox. I ha advertit a JxCat que a la seva candidatura tenen membres «que no es queden enrere ni en expressions d'odi, d'extremisme i xenofòbia».