Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Un regidor i cirurgià envia cartes a pacients demanant el vot pel 26-M a Lleida

El número quatre de la llista del PSC també és un reconegut cirurgià de la capital del Segrià

El doctor Xavier Rodamilans es va incorporar a la llista electoral de Ros | Redacció - Fotografia: Miki de Santiago

 

La polèmica en les eleccions municipals de Lleida està servida. En aquest cas, el protagonista és l'actual regidor i quart candidat a la llista socialista de Fèlix Larrosa del PSC a Lleida, Xavier Rodamilans.

L'actual polític també és un reconegut cirurgià de la capital del Segrià i, segons sembla, s'hauria aprofitat de la bona relació amb alguns dels seus pacients per a demanar-los el vot. Almenys així es desprèn de la publicació a Twitter que ha fet aquesta mateixa setmana el familiar d'una de les persones que ha rebut aquesta carta de petició de suport electoral. Més enllà de la sorprenent petició fora de l'àmbit polític, sorprèn que aquest pacient va morir fa ja disset anys.

L'esmentada i polèmica carta

En els tuits publicats pel seu familiar, es pot veure l'esmentada carta en la qual, Rodamilans fa una exposició de raons per les quals s'hauria de votar al PSC en les pròximes eleccions municipals del 26-M. En aquest sentit, el familiar afectat pregunta públicament de quina manera ha pogut aconseguir el seu contacte el regidor si aquesta persona ja va morir l'any 2002.  «Tenint en compte que estem en període electoral, fins aquí cap problema. Però quan ens parem a pensar que el familiar va morir l'any 2002, la pregunta és d'on ha tret les dades el cirurgià Rodamilans? Entenem que les dades per enviar propaganda electoral surten del cens, no?», afirma el familiar.

Per aquest motiu, es pregunta «si es poden treure dades de pacients de clíniques o consultes privades amb finalitats electorals». La família del difunt ha volgut deixar clar que l'única relació que havien mantingut amb Rodamilans va ser purament de pacient a metge durant alguna de les seves intervencions a la Clínica Montserrat. Finalment, el regidor va manifestar a través del diari Segre que havia enviat aquesta carta perquè considerava tenir una relació més enllà de l'estricta professional amb el pacient.

Imatge de la carta enviada per Rodamilans
Imatge de la carta enviada per Rodamilans | Twitter

 

Rodamilans va demanar perdó per si havia ofès algú

Així i tot, Rodamilans va demanar perdó per si havia ofès algú. «El candidat argumenta que tenia relació fora de la consulta amb els pacients, tanta relació devia tenir amb el nostre familiar que no sabia que feia 17 anys que havia mort... No sé si confiaria el vot a algú tan descuidat», conclou l'indignat familiar. Per la seva banda, el grup municipal de la Crida per Lleida - CUP, que s'ha fet ressò d'aquest succés en els darrers dies, ha presentat una denúncia davant de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

Finalment, cal destacar el fet que Rodamilans hagi enviat la carta des d'un correu corporatiu de l'Ajuntament de Lleida, ja que ell mateix ha dit que ha decidit convidar al vot a diverses per persones per ser metge d'ells.  En aquest sentit, sorprèn la decisió de dirigir-se a ells des d'un compte de correu electrònic corporatiu de la Paeria, i no des del seu com a metge.

També et poden interessar...