Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inici de la sessió plenària al Parlament de Catalunya el 24 d'abril de 2020.

Enxampen un diputat de JxCat acordant amb C's una maniobra contra Torrent

La conversa s'ha produït aquest dimarts, 28 d'abril, al matí

Inici de la sessió plenària al Parlament de Catalunya el 24 d'abril de 2020.
Una imatge del ple del Parlament del passat divendres, 24 d'abril. | Parlament de Catalunya.

Un micròfon obert ha tret els colors, aquest dimarts, 28 d'abril, al vicepresident primer del Parlament de Catalunya,  Josep Costa, de  JxCat. L'episodi exemplifica, una vegada més, les relacions deteriorades entre els postconvergents i ERC, i mostra com Costa intentava una maniobra, d'acord amb Ciutadans, per impedir que el president del Parlament, Roger Torrent (ERC), pugués penjar-se una 'medalla'.

El  Parlament de Catalunya  va acordar fa uns dies que donaria el romanent de 2019, per valor d'una mica més de dos milions d'euros, a la lluita contra el coronavirus. La preocupació de Costa era evitar que Torrent i Aragonès, tots dos d'ERC, es fessin la foto fent aquest donatiu. El vicepresident parlamentari de JxCat ha decidit maniobrar aquest dimarts per impedir-ho.

JxCat maniobra amb C's per impedir la foto

Al migdia es reunia la mesa ampliada del Parlament i, en connectar-se a través de videoconferència, Costa ha apagat el seu altaveu, però no pas el micròfon, tal com pretenia. Mentre es connectava la resta de companys, Costa aprofitava per parlar per telèfon amb Joan Garcia, secretari de la mesa per Ciutadans. Ho feia, sense adonar-se'n, amb el micròfon de la videoconferència obert i, per tant, amb Torrent i altres membres de la mesa sentint-lo, tal com explica aquest dimarts 'Nació Digital'.

Així, s'ha sentit com Costa  deia a Garcia que no podia ser que «això acabi en una foto de Torrent amb Pere Aragonès», i que si feien pinya JxCat i C's per impedir-ho «Torrent es posarà molt nerviós». Costa proposava no entregar cap xec ni fer cap acte per impedir aquesta fotografia: «Qui vulgui fer-se una campanya personal, que se la pagui», ha reblat.

Torrent respon enginyosament

La reunió s'ha fet amb normalitat i, al tram final, el president del Parlament ha estat molt murri. Torrent ha proposat fer la donació via transferència. «Així assegurem que ningú, sobretot el vicepresident primer, se senti incòmode», ha etzibat Torrent, aixecant les rialles de la resta de participants i deixant Costa en evidència pel contingut de la trucada que, per error, s'havia fet pública.