Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

Puigdemont tindrà un equip de dotze advocats per combatre el suplicatori

Hi ha lletrats alemanys, belgues, francesos, anglesos i espanyols a l'equip

L'expresident de la Generalitat i eurodiputat, Carles Puigdemont.
Carles Puigdemont ja ha preparat el seu equip d'una dotzena d'advocats. | Catalunya Diari

Carles Puigdemont ja exerceix com a eurodiputat i, alhora, ja prepara el combat contra el suplicatori que Pablo Llarena ha demanat contra ell —i contra Toni Comín— perquè l'Eurocambra li retiri la immunitat com a pas previ que pugui ser jutjat. Per intentar impedir que el Parlament Europeu accepti la petició de Llarena, Puigdemont ha preparat un equip d'advocats experts en aquesta mena de tràmits.

Un equip d'una dotzena d'advocats per combatre el suplicatori

Des del mes de maig, quan Puigdemont va guanyar les eleccions europees a Catalunya,  va començar a preparar-se per formar «el millor equip» per combatre el suplicatori, un pas que llavors quedava lluny però que ja es va començar a preveure. Ara, l'equip ja està enllestit.

El formen una dotzena d'advocats de cinc països diferents:  a banda d'Espanya, el Regne Unit, Bèlgica, França i Alemanya. Tot i que no s'ha desvelat cap dels noms que el formen,  l'entorn de Carles Puigdemont ha advertit a 'El Confidencial' que l'equip «sorprendrà molt».

El procediment per estudiar el suplicatori s'activarà la setmana vinent

Després de la petició de Pablo Llarena, l'estudi del suplicatori començarà tot just d'aquí a uns dies en el marc de la Comissió d'Assumptes Jurídics de l'Europarlament. La primera reunió de l'any d'aquest òrgan està prevista per al proper dilluns, dia 27 de gener.  En formen part dos eurodiputats espanyols: Iban García del Blanco (PSOE) i Esteban González Pons (PP), però la redacció de l'informe que n'ha de sortir després de sentir totes les parts s'encarregarà a un ponent que s'escull de forma rotatòria.

També et pot interessar...