Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jaume Gorrea, alcalde de Cabrera d'Anoia gràcies al vot de C's

ERC guanya una alcaldia a l'Anoia gràcies al vot regalat de C’s

El PSC era la llista més votada, però van perdre perquè la formació taronja va donar el seu suport a Esquerra

Jaume Gorrea, alcalde de Cabrera d'Anoia gràcies al vot de C's
Jaume Gorrea, alcalde de Cabrera d'Anoia gràcies al vot de C's | ERC

Després de les eleccions municipals els nous alcaldes dels pobles i ciutats de Catalunya són notícia. Tanmateix, el que més crida l’atenció són els pactes als quals els diferents partits polítics han arribat per aconseguir-ho. En els darrers dies destaca la lluita entre el JxCat i ERC per aconseguir les alcaldies i els acords que han arribat amb el PSC, tot i que el president Quim Torra no s’ha mostrat gaire satisfet amb aquests. Ara, a l’Anoia els d’esquerra han aconseguit que Jaume Gorrea sigui l’alcalde de Cabrera, encara que els socialistes van ser els més votats,  i tot gràcies al vot «regalat»  de C’s.

ERC guanya l’alcaldia gràcies a C’s

Aquest resultat crida l’atenció perquè la setmana passada el mateix Oriol Junqueras  va retreure Ada Colau que estigués disposada a acceptar els vots de Manuel  Valls per tornar a ser l’alcaldessa de Barcelona. En aquest sentit, el líder d’ERC va afirmar, en una entrevista escrita per Telecinco: «Nosaltres en cap cas i en cap circumstància governaríem amb el suport de la dreta més reaccionària i nacionalista. Aquella dreta que no va dubtar a donar suport al 155 i menyscabar l'autogovern de les institucions catalanes».

És a dir, Junqueras va afirmar que Esquerra mai governaria amb un partit de dretes, però finalment en aquesta nova legislatura,  Cabrera d’Anoia, un poble de 1.300 habitants,  tindrà un alcalde d’ERC que ha estat investit gràcies al vot de C’s. A les eleccions municipals, el PSC i ERC van obtenir un empat amb quatre regidors, tot i que els socialistes havien aconseguit més vots. Els primers van allargar la mà a C’s, però aquests van donar el seu vot a ERC perquè la seva prioritat era fer fora l’alcalde socialista.

Una decisió que ha comportat conseqüències, ja que C’s Anoia ha pres la decisió d'expulsar de les seves files Antonio Lanuza, des de dissabte regidor de la formació a l'Ajuntament de Cabrera d'Anoia. Des de C’s expliquen que, malgrat que les directrius de la formació era votar-se a un mateix, la decisió de Lanuza va ser «personal». Així doncs, C’s Anoia s'ha reunit aquest dimarts per analitzar la situació i decidir les mesures a emprendre, per finalment acordar la seva expulsió. Una situació semblant a la que ha viscut Manuel Valls.

També et pot interessar...