Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

ERC allunya la idea d'un govern amb el PSC si s'avancen les eleccions catalanes

La formació independentista assegura que vol treballar amb partits que tenen com a objectiu «la república», però deixa la porta oberta a sumar els Comuns

Esquerra Republicana no està disposada a arribar a un govern alternatiu amb PSC i Comuns
Esquerra Republicana no està disposada a arribar a un govern alternatiu amb PSC i Comuns | CatalunyaDiari.cat

 

Dies després, el darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat continua sumant reaccions. Tot i que les noves xifres auguren que el 'NO' a la independència s'imposa per quatre punts al 'Sí', amb un 48,3% i un 44% respectivament, sí que pronostiquen que la majoria independentista al Parlament es manté. 

  

ERC, disposat a sumar els Comuns però veu improbable un pacte amb el PSC

Ara bé, la gran novetat és que Esquerra Republicana (ERC), que segons el CEO es convertiria en la formació guanyadora en unes hipotètiques eleccions, podria conformar una majoria alternativa. Els republicans podrien optar per trencar l'acord que mantenen actualment amb JxCat, i optar per un pacte amb el PSC i els Comuns.

Una possibilitat que, malgrat tot, el portaveu d'ERC al Parlament,  Sergi Sabrià, ha descartat dissabte, assenyalant que volen treballar amb «les forces que volen construir la república». «Nosaltres tan sols considerem treballar amb les forces que volen construir la república. M'agradaria sumar als comuns a la fórmula per aconseguir un referèndum, però el PSC està a anys llum de la nostra proposta», ha assenyalat Sabrià. 

Sergi Sabrià ha assenyalat que el PSC continua molt allunyat de les seves propostes
Sergi Sabrià ha assenyalat que el PSC continua molt allunyat de les seves propostes | Cedida

 

Els republicans es pronuncien sobre una nova abstenció a la tardor 

Sobre l'abstenció de la seva formació durant el debat d'investidura de Pedro Sánchez,  el republicà ha justificat la decisió assegurant que els va «tocar» convertir-se en «la veu del sentit comú».  «Per molt complicat que sembli, nosaltres volem forçar una mesa per negociar un referèndum i, per tant, vam fer l'única cosa coherent: abstenir-nos  perquè deixessin de fer l'ase», ha insistit el republicà. 

Sergi Sabrià no ha pogut avançar si mantindran l'abstenció en una hipotètica investidura al setembre, perquè encara no saben «les circumstàncies» en les quals es produirà la votació. «Podríem trobar un context molt diferent del que hi ha ara. Estudiarem la situació i tornarem a apostar per generar una fórmula amb qui poder asseure's i negociar», ha insistit. 

També et pot interessar...