Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

ERC avisa el govern espanyol que la geometria variable amb C's els portarà «problemes»

Jové creu que «en breu» hi haurà una estratègia conjunta de les organitzacions independentistes

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès.
ERC amenaça el govern espanyol. | ACN

El portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Josep Maria Jové, ha alertat al govern espanyol que si juga a la geometria variable incorporant C's als acords els comportarà «problemes». En una entrevista a 'Catalunya Ràdio', Jové s'ha referit d'aquesta manera al fet que el decret de «nova normalitat» comptarà amb el vot afirmatiu del partit taronja i el 'no' d'ERC. D'altra banda, el també president del Consell Nacional dels republicans considera que «en breu» les organitzacions independentistes arribaran a un acord sobre una estratègia conjunta. No ha volgut fixar un termini però ha assegurat que s'hi està treballant des de fa molt temps.

«Ells sabran què fan»

«Si el govern de l'Estat vol jugar a la geometria variable amb C's, ells sabran què fan, al nostre entendre voler sortir de la crisi de la covid-19 i assentar un nou model socioeconòmic amb la dreta, és la seva decisió i aquí no hi entrarem», ha afegit per després subratllar que la proposta d'ERC per sortir de la crisi és «molt diferent» a la de C's. Segons Jové, ERC analitzarà les propostes que el govern de Sánchez posi sobre la taula «una a una» independentment de qui hi doni suport, però ha afegit que veu «molt difícil» que ERC i C's  estiguin d'acord amb la mateixa proposta de pressupostos estatals perquè les dues formacions estan «a les antípodes».

Pel que fa la data de les eleccions a Catalunya, Jové considera que la líder de C's a Catalunya, Lorena Roldán, no les vol ara per una qüestió de «supervivència política» i s'ha referit al fet que les enquestes no donen al partit taronja els resultats que van obtenir en les últimes eleccions. El portaveu adjunt dels republicans ha insistit en mostrar-se convençut que la data electoral es decidirà «conjuntament» entre JxCat i ERC. De fet, ha assegurat que no en té dubtes i que ja s'està parlant d'aquesta qüestió. No ha volgut entrar a valorar possibles dates electorals i preguntat per si l'1 d'octubre seria una bona data, s'ha limitat a dir que es decidirà amb el president de la Generalitat, Quim Torra, quan és més oportú convocar-les.

Confiança en l'acord independentista

Sense fixar terminis concrets, Jové creu que «en breu» els diferents actors de l'independentisme arribaran a un acord sobre cap a on ha d'anar el país i ha assegurat que porten molt temps treballant en això. «La història ens ha demostrat que, malgrat hem tingut diferències entre forces independentistes, finalment en hem posat d'acord. No hem de dubtar que arribarà un moment que haurem trobat un punt en comú les diferents organitzacions de l'independentisme, el farem públic i la gent respondrà a la nostra proposta», ha assegurat.