URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

ERC, a les conselleries de Salut i Ensenyament segons el pacte amb JxCat

Aquest és un dels acords als quals s'ha arribat

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, durant un Consell Nacional del partit
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, durant un Consell Nacional del partit | CatalunyaDiari.cat

ERC tindrà les conselleries de Salut i Ensenyament segons el pacte amb JxCat que avança 'Nació Digital'. Després que la col·lisió republicana guanyés la darrera pugna amb Junts per Catalunya per la direcció de 'TV3', ara els de Junqueras i Rovira s'han tornat a quedar amb una altra part cabdal del pastís. 

L'acord, de fet, s'hauria pres al llarg de les últimes hores i serviria per desbloquejar la legislatura i investir —d'una vegada per totes— un president de la Generalitat.

Esquerra s'avança a Junts per Catalunya 

I és que, segons reporta el mitjà citat anteriorment, Ensenyament havia de ser una àrea d'incumbència de Junts per Catalunya. Tot i això, aquest pacte de darrera hora ha acabat provocant que aquesta parcel·la es traslladi finalment al bàndol republicà.

Esquerra, en aquest context, controlarà una part evident del pressupost social de la Generalitat en Ensenyament i Salut, un altre dels punts d'interès que s'ha endut el partit republicà.

Un dels punts més noticiables del pacte, de fet, és que els republicans han estat pendents —fins a última hora— de l'aval de Carles Puigdemont. L'expresident de la Generalitat i actual cap de llista de Junts per Catalunya s'hauria decantat finalment per 'cedir' Salut i Ensenyament a Esquerra amb la clara premissa d'assolir un pacte per a la investidura

 

Cultura i Interior, per als de Puigdemont

Són les conselleries —no menys importants— que conservaran els de Puigdemont. Junts per Catalunya, doncs, veu com el repartiment de competències amb Esquerra li atorga Cultura —que quedarà en mans de Laura Borràs, diputada de la formació i de la confiança de Puigdemont— i Interior.

Una conselleria que, segons informen, ERC va optar per rebutjar perquè no els generava cap simpatia.                        


Comentaris

envia el comentari