Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès, durant una intervenvció al Parlament de Catalunya, 08/07/2020

ERC contraataca les crítiques rebudes des de JxCat

Pere Aragonès, durant una intervenvció al Parlament de Catalunya, 08/07/2020ERC ha contraatacat les crítiques rebudes des de l'entorn de JxCat. | Catalunya Diari

Diversos diputats d'ERC han carregat contra JxCat i el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, que és diputat de la formació, per haver intentat cessar el secretari general de la cambra, Xavier Muro. La Mesa ha desestimat aquest dimarts la petició de JxCat, la qual cosa ha provocat la reacció d'alguns dels seus diputats, com el mateix Costa, que ha acusat ERC d'«alinear-se» amb C's i el PSC per «avalar la censura». Muro no va publicar íntegrament les resolucions aprovades al ple sobre la monarquia ja que va considerar que contravenien resolucions i sentències del Tribunal Constitucional.

Wagensberg i Maragall ataquen Costa

El diputat d'ERC Ruben Wagensberg ha criticat la «poca cultura repressiva de la dreta» davant de la «repressió». «La sobirania del Parlament és atacada constantment i cal defensar-la, però la solució no passa per criminalitzar a cap treballador ni utilitzar la repressió per tacticisme electoral», ha advertit a través de Twitter. A més, ha recordat com la legislatura va començar amb el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) no publicant el nomenament dels consellers inicialment escollits pel president de la Generalitat, Quim Torra, que eren els de l'anterior Govern.

L'exconseller Ernest Maragall, que és regidor a l'Ajuntament de Barcelona i també diputat al Parlament, ha lamentat que Costa «degradi» el càrrec de vicepresident de la cambra i l'ha comparat amb la «dignitat» de l'expresidenta Carme Forcadell. «Substituir el combat comú per la confrontació interna és molt més i molt pitjor que un error», ha alertat.

Altres diputats republicans també han assenyalat Costa i l'han instat a «explicar bé les coses». «No pots exigir als funcionaris que entomin els costos de la repressió per decisions que prenem els polítics», ha avisat Irene Fornós. Mònica Palacín, en canvi, li ha desitjat que aconsegueixi «credibilitat algun dia».