Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del Govern, Quim Torra, amb mascareta durant una reunió de JxCat al Parlament

Més divisió independentista: ERC i CUP reclamen eleccions a Torra

Tots els grups menys JxCat demanen la convocatòria electoral

El president del Govern, Quim Torra, amb mascareta durant una reunió de JxCat al Parlament
El president Torra, en una imatge d'arxiu. | Cedida

Torra i Junts per Catalunya estan sols al Parlament a l'hora de defensar la no-convocatòria imminent d'eleccions. La qüestió torna a ser font de divisions al Govern —ERC demana que es convoquin i fugir de l'interinatge en què quedaria l'executiu quan Torra sigui definitivament inhabilitat— i a l'independentisme —la CUP també ha exigit al president acordar la data electoral.

ERC creu que l'independentisme no es pot tornar a «equivocar»

El president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, ha tornat a emplaçar el president de la Generalitat, Quim Torra, a pactar una resposta davant la possible inhabilitació del cap del Govern i l'ha advertit que «el temps s'acaba». Durant el debat de política general al Parlament, Sabrià ha assegurat que l'independentisme no es pot tornar a «equivocar» i arribar «dividits».

«No volem que el Tribunal Suprem marqui l'agenda de la legislatura. Cal pensar en el país i governar republicanament. No podem deixar que el Suprem deixi el Govern afeblit», ha apuntat. «Podem estar més de mig any en interinatge, sense president, enmig de la pandèmia? Què justifica no prendre decisions i deixar córrer el rellotge? No fer res és irresponsable», ha reblat Sabrià.

La CUP també reclama eleccions a Torra

El diputat de la CUP-CC Carles Riera ha reclamat eleccions per iniciar «un nou cicle independentista» i «encarar amb força l'embat amb l'Estat». Durant la seva intervenció en el debat de política general, Riera ha criticat «el desgast, el bloqueig i atzucac» del Govern i ha expressat que s'arriba al «final del cicle independentista de l'1-O i el 3-O». «Des de la legitimitat i la força que ens atorga l'1-O i el 3-O per seguir avançant unilateralment, cal obrir camí cap a un nou embat», ha assenyalat Riera, que també ha demanat «unitat antirepressiva» davant la possible inhabilitació del president Quim Torra. D'altra banda, ha criticat JxCat per plantejar «un conflicte declaratiu» i a ERC per apostar per un diàleg que és «fum».

Riera, que ha titllat el discurs de Torra d'«autonomista», ha argumentat que «els canvis reals» que caldrien a Catalunya «són impossibles des de les institucions actuals» i per això ha reivindicat «sobirania, autodeterminació, independència i construcció nacional i política dels Països Catalans».