ERC debat demanar la retirada de la Creu de Sant Jordi a Núria De Gispert

Alguns membres del partit republicà han iniciat la protesta, ja que diuen estar descontents amb els tuits de l'expresidenta del Parlament

Núria De Gispert comparava a Arrimadas i Millo amb exportacions de productes porcins. | Cedida

Després de diverses polèmiques amb l'última concessió de la Creu de Sant Jordi a l'expresidenta del Parlament de Catalunya Núria de Gispert i un tuit que va publicar en el seu compte personal, alguns Diputats d'Esquerra Republicana també s'han mostrat contraris a aquesta decisió.

Diferents membres del partit republicà han censurat el tuit de De Gispert en què comparava a Inés Arrimadas i Enric Millo amb porcs, els quals ja han estat esborrats, i és per això que han cregut oportú plantejar-se si demanar que se li retiri el guardó.

Segons ha pogut confirmar RAC1, fonts del partit asseguren que s'ha obert un debat intern en el grup parlamentari sobre si haurien de donar suport a la proposta que es va posar sobre la taula per part del PSC de retirar-li la Creu de Sant Jordi a De Gispert.

Alguns dels diputats i consellers republicans ja s'han posicionat davant d'aquests fets i han realitzat les seves pròpies declaracions. La consellera de Salut Alba Vergés ha fet públic que no li han agradat les paraules de l'expresidenta a través de TV3: «És evident que és més que desafortunat aquest tuit. No hauria de donar-se aquest tipus de missatge. No és el missatge que hem de donar a la ciutadania».

Altres consellers, com Esther Capella de Justícia o , Chakir El Homrani, de Treball i Afers Socials, també hi han volgut afegir les seves  pròpies opinions envers la polèmica. «Nosaltres no compartim determinades maneres d'expressar-se a Twitter o als mitjans» assegurava Capella, mentre que El Homrani remarcava que «el respecte és el primer element».

El PSC presenta una moció al Parlament en contra De Gispert

El PSC també es va mostrar contrari a aquesta concessió presentant una moció per a la retirada de la Creu de Sant Jordi a Núria De Gispert el passat dijous. Van argumentar que no reuneix les condicions d'idoneïtat «necessàries per ser mereixedora de tan alta distinció», ja que la Creu és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat.

Fotomuntatge de Núria de Gispert i Inés Arrimadas | CatalunyaDiari.cat

 

Tot i això, Quim Torra, qui va acordar aquest passat dimarts atorgar a Núria De Gispert el nomenat premi, ha volgut tancar la polèmica des de Waterloo: «Aquest tema està resolt. La Creu premia tota una trajectòria, i dono aquesta polèmica per tancada».


Comentaris

envia el comentari