Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès i Quim Torra, en una sessió de control al Parlament de Catalunya.

Càrrecs d'ERC demanen la dimissió de Josep Costa (JxCat)

El vicepresident del Parlament es deixa el micro obert durant la Mesa telemàtica i critica el president de la cambra

Pere Aragonès i Quim Torra, en una sessió de control al Parlament de Catalunya.
Segueix la polèmica entre JxCat i ERC al Parlament. | ACN

Càrrecs d'ERC han demanat la dimissió del vicepresident segon de la Mesa, Josep Costa. El diputat de JxCat s'ha deixat el micròfon obert durant la reunió telemàtica de la Mesa d'aquest dimarts matí mentre criticava el president del Parlament, Roger Torrent, amb el diputat de C's  Joan García.

A la conversa Costa afirmava que calia evitar una fotografia entre Torrent i el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, amb el donatiu de 2 MEUR de la cambra per pal·liar els efectes del coronavirus. Costa també hauria criticat Torrent, segons les fonts consultades. Dirigents d'ERC, inclosos diputats, alcaldes i alts càrrecs de la Generalitat, han demanat la dimissió de Costa a les xarxes.

Diverses veus d'ERC demanen la dimissió de Josep Costa

El diputat d'ERC Jordi Orobitg ha dit compartit a la xarxa un missatge on opina, irònicament, que Costa «sempre ha reivindicat la unitat», però «per a la consecució dels seus objectius personals i partidistes, és clar». «Res de nou», afegeix. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha escrit també a Twitter, sobre Costa: «Quin nivell que tenen alguns representants públics! Ara mateix encara fa més mal tant tacticisme i partidisme».

El portaveu nacional del Jovent Republicà —les joventuts d'ERC—, Pau Morales, també s'ha sumat a la petició de dimissió de Costa, amb un tuit on l'acusa de ser un «clar obstacle a la cooperació i unitat d'acció de l'independentisme». «Conspirar sense escrúpols amb l'unionisme, encegat per fer-li la traveta al company independentista, el fa immereixedor del càrrec que ostenta. Ha de plegar», ha afegit Morales.

L'exalcalde de Prats de Lluçanès i vicesecretari general de Vertebració Territorial i Partit Obert d'ERC, Isaac Peraire, ha compartit aquest tuit, per també escriure'n un on pregunta directament si el vicepresident primer «ja ha dimitit». També s'hi han sumat càrrecs locals com el regidor d'ERC a l'Hospitalet Xavi Mombiela, amb un tuit irònic: «Unitat! Botifler! Traïdor! #CostaDimissió! Autonomista! Partidista! Còmplice del 155! Ai, no! Espereu! Que en Costa és de JxCat. Bravo! Bravo! Molt bé, molt bé, i puta ERC!».

«Malestar» també a JxCat

La polèmica sobre Costa també han causat «malestar» a JxCat. Fonts de la formació de Carles Puigdemont  han admès la seva inquietud, sorpresa i neguit per les paraules del vicepresident primer de la Mesa, i diputat del grup parlamentari.