ERC demana 100 euros a cada militant per poder pagar les fiances dels consellers presos

La petició ha aixecat les crítiques d'alguns membres del partit

Oriol Junqueras
El líder d’ERC ha demanat col·laborar per poder fer front al pagament de les fiances | Catalunya Diari

Tot i que ERC ha sigut la formació que ha guanyat les eleccions estatals a Catalunya, el partit republicà no es troba en el seu millor moment. Tot i haver passat per damunt de JxCat, el grup liderat per Oriol Junqueras ha de fer pròximament un esforç econòmic enorme. Així ho exigeix el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que demana 5.8 milions d'euros de les últimes fiances a la trentena d'alts càrrecs de la Generalitat. Tant és així, que ERC ha demanat a cadascun dels seus afiliats 100 euros per fer front a aquests deutes.

  

No és la primera vegada 

El cert és que no és la primera vegada que els activistes posen diners per tal de fer front a alguna multa imposada als seus representants. Comença a fer-se patent que cada cop els militants veuen amb pitjors ulls posar diners, doncs veuen com tots se'n van per pagar multes, i no per fer reformes. Així, durant les passades eleccions ERC, JxCat i Front Republicà ja van demanar diners als mítings que donaven, per tal de recollir una quantitat propera als 6 milions d'euros, els quals s'han de dipositar abans del 10 de maig.

  

Com que veuen que la resposta dels militants no és tan forta com al principi, ERC ha decidit recaptar diners: «Ahir, Oriol Junqueras i Marta Rovira ens van demanar un esforç més: fer una aportació econòmica per poder fer efectives les abusives fiances que han demanat als nostres companys i companyes encausats per l'1-O», deia un correu electrònic enviat per ERC i al que ha tingut accés 'El Confidencial'.

Problemes amb els pagaments

Rovira, ha demanat ajut econòmic pel pagament dels 6 milions d'euros   | Catalunya Diari

 

Després de realitzar aquesta petició, ERC va decidir «cobrar de manera automàtica 100 euros a les persones que paguem la quota sencera i 50 euros a qui paga la quota reduïda». Aquesta decisió ha provocat malestar en una part de la militància: «El que podrien haver fet és preguntar primer si volem col·laborar, però no fer-ho al revés: resulta que et carreguen al compte el cost i després has de reclamar».

Així, des d'ERC assenyalen que: «primer es va enviar el correu i després es va realitzar el càrrec. A més, als militants que no tenen correu, se'ls va avisar per SMS. I si no, se'ls va trucar personalment per telèfon», asseguren les fonts d'ERC.

El missatge senyalava que el que demanaven «és que feu l'ingrés abans del dia 6 de maig a la caixa de solidaritat amb la quantitat que vulgueu. Per petita que us pugui semblar, sempre serà benvinguda. Encara falten molts diners per arribar fins als 5.8 milions d'euros».

A les xarxes socials, s'han fet habituals les crides per recaptar diners per les fiances dels polítics presos. «En cas de no pagar la fiança, el jutge procedirà a embargar tots els seus béns. Tenim poques hores per aconseguir aquesta xifra desorbitada!», diuen als missatges. A més, també assenyalen que «l'únic que vol l'Estat és agreujar el patiment de les persones que varen fer possible que votéssim l'1-O. És el moment d'ajudar-los».


Comentaris

envia el comentari