Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

ERC demana a Sánchez que sigui «responsable» i no vagi a una investidura fallida per no «parlar amb ningú»

Vilalta diu que «no els fan por les urnes» davant d'una eventual repetició electoral a l'Estat espanyol

Marta Vilalta
Marta Vilalta, portaveu d'ERC, ha lamentat que el PSOE faci cas omís a les demandes ciutadanes | CatalunyaDiari.com

 

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha emplaçat el President del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a ser «responsable» i «dialogar» per construir una «solució democràtica» per Catalunya i que no es presenti a una investidura fallida per no haver «parlat amb ningú».

En roda de premsa, Vilalta ha dit que la posició d'ERC respecte a la investidura es manté en exigir «respecte» i que es llegeixin els resultats electorals del 28-A a Catalunya. En aquest sentit, ha lamentat que el líder del PSOE faci «cas omís» de les demandes ciutadanes que van «tenyir de groc» el territori català. Davant d'una eventual repetició electoral a l'Estat espanyol, Vilalta ha dit que «no els fan por les urnes», però ha instat Sánchez a deixar de banda les «excuses» i negociar  una «solució» per Catalunya.

Sánchez, sobre la investidura: «Espanya no es pot parar»

Aquests fets venen després que Sánchez, el passat dissabte en roda de premsa, demanés a la resta de partits «una reflexió, perquè Espanya no es pot ni s'ha de parar». A més, el President en funcions va avisar que l'única alternativa enfront de la possible situació de bloqueig de la investidura són les eleccions, ja que el país necessita un govern «al juliol i no a l'agost, al setembre o a l'octubre».

Pedro Sánchez ha tornat a mostrar la seva negativa davant el diàleg independentista
Pedro Sánchez ha tornat a mostrar la seva negativa davant la possibilitat independentista | CatalunyaDiari.cat

 

Llach, contra la investidura de Sánchez: «ha triomfat el 155»

Un altre polític que ha reaccionat als successos ha sigut Lluís Llach. El cantautor i exdiputat de JuntsxSi al Parlament s'ha posicionat en contra de permetre la investidura de Pedro Sánchez. Segons ha explicat Llach en un tuit en el seu compte personal, creu que podria ser «possibilisme polític» que durant una segona volta de la legislatura hi hagués «dubtes de si Sánchez sí o no». Però que aquesta situació es pugui donar en una  primera volta  i «sense condicions» només demostra, segons Lluís Llach, «fins a quin punt ha triomfat el 155». 

També et pot interessar...