Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gabriel Rufián y Pedro Sánchez

ERC descarta un acord amb el PSOE abans de 2020

«Si arriba, serà al gener», ha dit Marta Vilalta, secretària general dels republicans

Gabriel Rufián y Pedro Sánchez
ERC descarta arribar a un acord amb els socialistes abans de gener  | Catalunya Diari

ERC ha assegurat que veu «complicat avançar» en els pròxims dies en el pacte. El que suposa, segons la formació independentista, endarrerir fins al gener aquest acord per investir Pedro Sánchez. Es tracta d'una decisió que ja era previsible i esdevé un gerro d'aigua freda a les intencions de Sánchez i Pablo Iglesias, que no volien esperar al 2020 per tenir ja Govern.

La portaveu i secretaria general d'ERC, Marta Vilalta, ha assenyalat que «veiem molt lluny que (l'acord) pugui ser abans de Nadal i abans de Cap d'Any, bàsicament pels dies que queden i perquè hi ha qüestions que han de passar i que influeixen. Nosaltres no tenim pressa».

Vilalta s'ha referit a les diverses decisions judicials que s'han de produir en els pròxims dies com l'eventual inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra; la decisió sobre  l'euroordre sobre l'expresident Carles Puigdemont i la decisió sobre la immunitat del líder d'ERC, Oriol Junqueras,  que el Tribunal de Justícia de la UE pronunciarà el 19 de desembre; a més del congrés dels republicans del 20, 21 i 22 d'aquest mes.

Si l'acord amb ERC «no és possible fins al gener, serà al gener»

Per la seva part, el secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que si l'acord amb ERC sobre la investidura del president del govern en funcions, Pedro Sánchez, «no és possible fins al gener,  serà al gener». Illa ha fet aquestes declaracions després de la roda de premsa que ha fet Vilalta.

Illa, que forma part de l'equip socialista que negocia amb ERC la investidura, ha defensat que la seva voluntat és que hi hagi, tan aviat com sigui possible, un govern progressista i dialogant a Espanya: «Això és allò que li convé a Espanya i a Catalunya. A partir d'aquí, veurem les possibilitats que hi ha i el ritme al qual pot anar. El més important és que  arribi un acord d'investidura. El segon és que sigui el més ràpid possible».

També et pot interessar...