Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès i Marta Vilalta en una reunió de l'executiva d'ERC el 30 de desembre de 2019

ERC para els peus a la CUP i 'dilueix' el suposat acord sobre la remodelació als Mossos

Vilalta diu que estudiaran la viabilitat de les propostes per combatre els «abusos»

Pere Aragonès i Marta Vilalta en una reunió de l'executiva d'ERC el 30 de desembre de 2019
Pere Aragonès i Marta Vilalta en una reunió de l'executiva d'ERC ara fa uns mesos. | ACN

La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dilluns que els republicans i la CUP han pactat «línies de treball» per acordar propostes sobre el model d'ordre públic. En roda de premsa, després que la candidata de la CUP i Guanyem, Dolors Sabater, hagi dit que s'ha arribat a un acord amb ERC per impulsar una moratòria de les bales de foam, Vilalta ha evitat parlar d'un acord en concret sobre aquests termes i ha apuntat que el que s'han acordat són «línies de treball» i «estudiar-ne la viabilitat». «Veient quines línies de treball són aplicables i quines no», ha afegit. La republicana ha avalat reformar el model d'ordre públic per «garantir drets» i per combatre «abusos».

ERC diu que seguiran negociant dies i setmanes, però apunta que tenen «bones sensacions»

La portaveu d'Esquerra ha apuntat que en els «propers dies i setmanes» continuaran negociant amb la CUP i ha indicat que les propostes dels anticapitalistes no han estat traslladades a altres taules de negociació, en relació a Junts. Després de mostrar-se satisfeta dels fruits de les negociacions per la investidura, Vilalta ha dit que ERC i la CUP comparteixen «més o menys» els objectius al voltant de la reforma del model d'ordre públic. Ha insistit que ERC treballa perquè hi pugui haver un acord d'investidura «com més aviat millor». «Tenim bones sensacions», ha detallat.

Vilalta ha tancat la porta a un govern d'ERC amb els comuns i el suport extern del PSC. «No passarà», ha apuntat. Una vegada més, ha subratllat que amb el PSC representen projectes «contraposats». Sobre la proposta d'Eva Granados com a presidenta del Parlament, Vilalta han dit que prefereixen que la presidència recaigui en una persona independentista i d'esquerres.

Conferència oberta d'Aragonès

La secretària general adjunta d'ERC ha anunciat que el proper dijous a la tarda el candidat d'ERC, Pere Aragonès, protagonitzarà una conferència adreçada a tot el país per explicar els reptes de la propera legislatura i explicar les propostes del futur Govern.

Vilalta ha explicat que els republicans volen impulsar un rescat social «immediat» per la transformació del país amb iniciatives per incentivar l'ocupació i l'emancipació juvenil. També un pla de xoc contra la pobresa per garantir l'accés els subministraments i la subvenció de productes d'higiene femenina. També han parlat d'un pla integral de salut mental i emocional i un pla per garantir un habitatge digne i contra els desnonaments. Ha parlat d'enfortir els serveis públics i d'impulsar la gratuïtat de les escoles bressol. Finalment, ha dit que és «irrenunciable» que el proper Govern sigui 100% paritari «en tots els nivells» de la primera institució del país.