Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gabriel Rufián, cap de llista d'ERC tancant la campanya de les eleccions del 10 de novembre

ERC espera forçar un referèndum a través de la mobilització civil

La formació independentista celebrarà el seu congrés nacional el pròxim 21 de desembre

Gabriel Rufián, cap de llista d'ERC tancant la campanya de les eleccions del 10 de novembre
Gabriel Rufián, cap de llista d'ERC | CatalunyaDiari

ERC està passant per un bon moment. Els resultats de les darreres eleccions li han estat favorables i, després de posicionar-se com la primera força a Catalunya, ara es planteja el camí a seguir. 

Aquest camí es dibuixarà en el pròxim congrés nacional de la formació que està previst que tingui lloc el 21 de desembre del 2019. Serà llavors quan ERC escrigui i manifesti quin és el seu pal de paller, quins són els seus objectius polítics d'ara endavant i com els pretén aconseguir.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

L'esperança de poder pactar amb l'Estat

Amb encara el bon regust de boca de les eleccions de diumenge, els republicans veuen ara un escenari marcat per tres punts.  A partir d'aquestes tres premisses, el partit anirà dirigint el timó que té com a objectiu presidir la Generalitat de Catalunya  i, a llarg termini, aconseguir la desitjada independència.

En un primer punt, els d'ERC  esperen poder fer realitat la realització d'un referèndum pactat i negociat amb l'Estat, tot i que en l'actualitat és evident la dificultat que això comporta. Els republicans consideren que aquesta seria una de les opcions més viables per aconseguir les seves metes, ja que segueixen apostant per un diàleg formal amb Madrid.

 

La segona opció, la que més força té

Ara bé, donada la realitat, la segona opció que es planteja aquest full de ruta d'ERC és el de forçar un referèndum. Com? Doncs seguint i animant a la mobilització civil i a la desobediència pacífica. D'aquesta forma, des de l'agrupació creuen que es portarà al govern espanyol a decidir fer un referèndum sí o sí.

La força i la pressió de la gent creuen que serà la millor opció per arribar a una consulta que decideixi el futur de Catalunya.

Oriol Junqueras, assegut al costat de Rufián al Congrés dels Diputats
Oriol Junqueras, assegut al costat de Rufián al Congrés dels Diputats | CatalunyaDiari.cat

La via de la unilateralitat

Finalment, es segueix plantejant la via de la unilateralitat, és a dir, la d'un referèndum no pactat amb l'Estat. Això no obstant, no consideren que sigui la millor opció i, de moment, se situa en un tercer i llunyà lloc. Caldrà doncs esperar què es decideix al congrés nacional del partit el pròxim mes de desembre i esperar a descobrir la pauta a seguir per la formació que té el seu líder, Oriol Junqueras, pres i condemnat a 13 anys de presó.

També et poden interessar...