Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Esquerra Republicana aprova un nou full de ruta que determinarà el camí cap a la independència

ERC avala un nou full de ruta per al diàleg

S'ha aprovat per àmplia majoria en el Congrés Nacional que es va celebrar el passat dissabte a Barcelona

Esquerra Republicana aprova un nou full de ruta que determinarà el camí cap a la independència
Esquerra Republicana aprova un nou full de ruta que determinarà el camí cap a la independència | Twitter (@JoventRepublica)

Les bases d'Esquerra Republicana van aprovar el nou full de ruta del partit independentista. Va ser acceptat pel 93% de vots a favor, el que correspon a 558 vots. Aquest nou full de ruta aposta pel diàleg amb el govern espanyol, però no renuncia en cap moment a la via cap a la independència. A banda, també s'ha aprovat un canvi en els estatuts del partit: aquesta modificació permetrà que Oriol Junqueras i Marta Rovira puguin seguir el seu mandat. 

Aquest nou full de ruta és només una actualització del passat full de l'any 2018. El que busquen és  consolidar la seva via per al diàleg  sense renunciar a la independència, un objectiu que tenen marcat com a prioritari. A més, també deixen la porta oberta a escenaris «democràtics» i «pacífics», i deixen com a última opció lavia unilateral.

Un altre dels punts importants que inclouen és enfortir-se com a formació i, en general,  ampliar la base de l'independentisme. Això ho volen aconseguir, segons expliquen, a través d'una millor governabilitat  i més  polítiques públiques en clau republicana. 

Diversos escenaris possibles, però sempre apostant primer pel diàleg

En aquest full de ruta es plantegen  tres escenaris diferents  per arribar al referèndum. ERC creu que podrien, en primer lloc, pactar amb l'Estat, opció la qual creuen que és la ideal i la més viable. Una altra opció seria la mobilització i desobediència civil, generació de grans consensos i avals internacionals... en definitiva, aconseguir que l'Estat  no tingui «cap altra alternativa»  per a pactar un referèndum. I, per últim, la tercera opció constaria en no descartar «mai la via de  tornar-ho a fer». 

Per últim, en aquest nou text, s'ha inclòs un nou paràgraf fruit de la negociació entre la militància i la direcció del partit. Aquest es dedica a deixar ben clar que ERC  no renuncia  en cap moment a la via cap a la independència. En concret, aquest diu que «caldrà estar atents a possibles nous escenaris que ens permetin transitar cap a la independència per qualsevol camí democràtic i pacífic».

També et pot interessar...