rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ERC guanyaria les eleccions però l'independentisme perdria la seva majoria

Ciutadans i PSC millorarien els resultats dels últims comicis
La participació en aquests comicis seria de rècord | CatalunyaDiari.cat

 

Les cartes són sobre la taula i, davant la cita electoral que s'aproxima, sembla que tothom voldrà formar-ne part dipositant el seu vot. Segons el resultat del sondeig realitzat per l'empresa GAD3, la participació dels votants en aquesta ocasió arribaria a nivells de rècord (per sobre del 80%). Els resultats, quant a percentatges de vot dels partits, donaria com a vencedor Esquerra, amb més d'un 29% de les paperetes, seguida de Citadans, que arribaria al 21%.

 

  

Segons les dades aportades per l'estudi —realitzat per a La Vanguardia—, el total d'escons sumats entre les formacions independentistes (Esquerra, PDeCat i la CUP) es quedaria per sota de la majoria absoluta, concretament, a dos de distància. Això es deuria al fet que, tot i l'impuls rebut per Esquerra, aquest no seria suficient per compensar el descens sofert per PDeCAT i la CUP. Els independentistes es quedarien en 66, per 68 necessaris.

 

 

  

Per darrere dels republicans i Ciutadans estarien els socialistes, que veurien com la confiança de l'electorat augmentaria fins a situar-los en els 20 escons. El PDeCat, per la seva banda, faria evident la seva deriva i se situaria en quarta posició, amb poc més d'un 10% dels sufragis.

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris