ERC guanyaria el 21D però Ciutadans seria la força més votada a Barcelona

El partit independentista s'imposaria a les demarcacions de Tarragona, Lleida i Girona

 

S'espera la participació més alta de la història a les eleccions del 21D  | CatalunyaDiari.cat
 

Aquests dies estan sortint moltes enquestes sobre les eleccions del 21-D de tots els mitjans de comunicació. En totes elles, el bloc independentista s'acabaria imposant a les urnes sobre el bloc constitucionalista, encara que cap dels dos obtindria la majoria suficient per a arribar a governar sense arribar a pactes.

 

'El Nacional' també ha publicat una altra enquesta en què ERC acabaria guanyant, tot i que no ho faria a la demarcació de Barcelona. En aquest cas, seria Ciutadans qui amb 21 escons faria el 'sorpasso' i s'imposaria per davant de la formació liderada per Oriol Junqueras amb 20 escons.

 

Grans diferències lluny de Barcelona

En les altres tres demarcacions catalanes, Esquerra Republicana guanyaria amb un ample avantatge, aconseguint 5 escons per Tarragona, 5 més per Lleida i entre 5 o 6 per Girona. A Tarragona, però, ho faria empatat amb Ciutadans, que també aconseguiria 5 escons.

 

Pel que fa a Lleida i Girona, la formació taronja no sortiria tan victoriosa i no arribaria ni a ocupar el segon lloc. A la demarcació lleidatana se situaria com a tercera opció més votada amb uns 2 o 3 diputats, per darrere d'ERC i Junts per Catalunya. La mateixa situació es produiria a Girona, on quedarien en tercer lloc amb 3 diputats.

 

Així quedarien repartits els escons a la demarcació de Barcelona | El Nacional

A Barcelona guanya Ciutadans però s'imposa l'independentisme

Tot i la victòria atribuïda a Ciutadans, la realitat és que l'independentisme en conjunt aconseguiria més diputats al Parlament, sumant un total de 39 escons com en l'anterior legislatura. ERC i JxCAT millorarien per separat els resultats de JxSí en dos diputats, compensant així els dos que perd la CUP.

 

Pel que fa al bloc constitucionalista, Ciutadans tindria quatre diputats més, mentre el PSC mantindria els 12 escons i el PP en perdria tres. Qui també en cediria un serien els comuns, que passarien perdrien un diputat en favor de la formació liderada per Inés Arrimadas.

 

Així quedarien repartits els escons a la demarcació de Tarragona | El Nacional

 


Victòria independentista a Tarragona, Lleida i Girona

A Tarragona, els independentistes es tornarien a imposar, tot i perdre un dels deu diputats que tenien fins ara, que aniria a parar a la formació taronja. També a Lleida les eleccions del 21-D revalidaran l'hegemonia de l'independentisme, tot i perdre dos escons que es disputarien les forces constitucionalistes. A més, els comuns obtindrien el seu primer diputat representant les terres lleidatanes

 

Així quedarien repartits els escons a la demarcació de Lleida | El Nacional

 

Pel que fa a Girona, l'independentisme aconseguiria una majoria aclaparadora, encara que un dels seus escons passaria a ser de Ciutadans, Qui també milloraria seria el PSC que passaria a tindre dos diputats en detriment del PP, que es quedaria sense representació parlamentària per la demarcació gironina.

 

Així quedarien repartits els escons a la demarcació de Girona | El Nacional

 

Comentaris