ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

ERC guanyaria les eleccions municipals de Barcelona, segons l'enquesta del GESOP

El que més crida l'atenció de l'enquesta és que el Partit Popular es quedaria sense representació

Ada Colau perdria l'alcaldia de Barcelona segons la darrera enquesta
Ada Colau perdria l'alcaldia de Barcelona segons la darrera enquesta | CatalunyaDiari.cat

Canvien les tornes a l'Ajuntament de Barcelona. Segons la enquesta del GESOP, si es fessin eleccions municipals a Barcelona, avui guanyaria d’Esquerra Republicana, amb Maragall al capdavant amb 10 o 11 regidors, mentre que Barcelona en Comú n’aconseguiria 8 o 9. A la cua, d'altra banda, hi restarien Ciutadans, amb 7 edils, i el PSC amb 6. Partit Popular, segons l'equesta, no obtindria cap representació.

Esquerra Republicana de Catalunya aconseguiria els onze regidors que fa quatre anys va guanyar Barcelona en Comú atorgant l’alcaldia de la ciutat a Ada Colau. Quedaria, però, molt lluny de la majoria absoluta que s’assoleix amb els 21 regidors necessaris per a poder governar en solitari.

Colau perdria suport

El GESOP va dur a terme l'enquesta entre els dies 2 i 4 d’octubre i va entrevistar telefònicament 802 persones majors de 18 anys, amb dret de vot i empadronades a la ciutat de Barcelona. Segons les dades obtingudes, doncs. Barcelona en Comú, doncs, perdria suport baixant entre dos i tres regidors i es quedaria amb només vuit o nou edils- Quelcom que ja no permetria a Colau governar en solitari.

Manuel Valls i Ernest Maragall, candidats a l'alcaldia de Barcelona segons una enquesta de la GESOP
Manuel Valls i Ernest Maragall, candidats a l'alcaldia de Barcelona | CatalunyaDiari.Cat

 

El PP, sense representació

Darrere d’ERC i Barcelona en Comú s'hi trobaria Ciutadans amb només set regidors. El cert, doncs, és que el resultat quedaria d'allò més ajustat i, per la qual cosa, el partit que lideraria Valls precisaria més suport per a poder assolir el poder anhelat a l'Ajuntament barceloní. 

Per una altra banda, el PSC aconseguiria sis regidors, però massa lluny dels resultats que fa anys els van dur a liderar la política barcelonina durant gairebé trenta anys. Però, no tots augmentarien el seu nombre de regidors, per exemple PDeCAT en perdria quedant-se només amb cinc i el Partit Popular desapareixeria del consistori barceloní.


Comentaris

envia el comentari